lasarga mediamborganica

Qualitat Democràtica assigna més de 315.000 euros per a la realització de projectes de recuperació de la Memòria Històrica

Es destinaran al voltant de 240.000 euros a sufragar accions que duran a terme ajuntaments i mancomunitats, mentre que vora 80.000 aniran a associacions sense ànim de lucre

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica atorga subvencions per valor total de 317.736,53 euros a 63 projectes de recuperació de la Memòria Històrica promogudes per ajuntaments i mancomunitats així com per associacions i entitats sense finalitats lucratives de tota la Comunitat per al present any 2019. Concretament, 238.694,35 euros aniran destinats als municipis, mentre que els restants 79.042,18 seran per a les organitzacions sense ànim de lucre.

La convocatòria, que va ser publicada en març per la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, que era la que tenia les competències en la matèria durant la passada legislatura, té com a finalitat el foment d’accions que afavorisquen la convivència democràtica i que promoguen el desenvolupament de drets i llibertats fonamentals a través de la recuperació de la Memòria Històrica.

En total es van rebre fins a 90 sol·licituds per a ambdues línies d’ajudes; 63, en el cas dels ajuntaments i mancomunitats, i 27 en el d’associacions i entitats sense fins lucratius. Després de l’avaluació de les mateixes, només 27 s’han quedat fora, 18 d’elles per falta de pressupost. Cal destacar que, excepte els projectes que van ser exclosos per no ajustar-se a l’objecte de la convocatòria o per desistiment, totes les iniciatives que van ser admeses a tràmit i valorades van superar la puntuació mínima requerida de 10 i compleixen amb tots els requisits exigits.

Ajuntaments i mancomunitats

Quant a la línia que fa referència als projectes i iniciatives promoguts per ajuntaments i mancomunitats, de les 63 sol·licituds rebudes, 62 eren subvencionables al superar el llindar dels 10 punts i complir amb la finalitat de les subvencions així com amb tots els requisits.

No obstant això, el pressupost només ha pogut cobrir les despeses de 44 d’elles, mentre que 18 queden fora per falta de diners per sufragar-les, encara que existeix la possibilitat de que puguen rebre crèdit en cas què algun dels municipis beneficiaris renuncie a l’ajuda. De les iniciatives beneficiàries, cinc rebran l’import màxim que permet la línia, que són 10.000 euros. Per altra banda, només una de les iniciatives que es van presentar va quedar exclosa en aquest cas per no ajustar-se a la temàtica de la convocatòria.

Associacions i entitats sense ànim de lucre

Pel que fa als projectes d’associacions i entitats sense ànim lucratiu, 27 van ser les sol·licituds presentades, de les quals 19 complien amb tots els requisits i són eixes mateixes 19 les que han obtingut assignació de crèdit, huit d’elles a més a més per la quantia màxima permesa en la seua línia de 5.000 euros. Cinc van ser inadmeses a tràmit per no correspondre el seu objecte amb el de la convocatòria i altres tres van quedar fora per desistiment.

Font: Redacció./


ua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *