lasarga participatius

Igualtat destina 4 milions d’euros per a programes i serveis de promoció de l’autonomia de persones amb diversitat funcional

Un total de 123 entitats sense ànim de lucre reben ajudes per al desenvolupament i la gestió de 191 programes dirigits a aquest col·lectiu

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit ajudes per un import de 4 milions d’euros per al desenvolupament de programes i serveis de promoció de l’autonomia de persones amb diversitat funcional posats en marxa per entitats sense ànim de lucre enguany. 

En total, s’han subvencionat 191 programes de 123 entitats i per un import total de 4.076.072 euros. Per àmbit d’actuació, s’han destinat 1.122.209 euros per a 40 entitats de la província d’Alacant, 432.703 euros a 14 entitats de Castelló i 2.521.159 euros per a 69 entitats que desenvolupen la seua tasca en l’àmbit de la província de València. 

Per mitjà de la convocatòria d’aquestes ajudes de la Conselleria d’Igualtat, se subvencionen programes de convivència, promoció d’oci i temps lliure, de cooperació social, d’intervenció per a la prevenció i inserció social, de respir familiar, de suport i atenció sociosanitària, d’ocupació amb suport, de foment de la vida independent o de teràpia assistida amb animals de companyia, entre altres. 

Poden optar a aquestes ajudes les entitats sense ànim de lucre que gestionen o desenvolupen aquest tipus de programes o serveis socials especialitzats dirigits a persones amb diversitat funcional i a les seues famílies. 

Per a la valoració de les sol·licituds, s’ha tingut en compte, entre altres qüestions, el compliment de clàusules socials. Així, s’ha valorat l’experiència de l’entitat i de l’equip humà en matèria específica d’igualtat de gènere de persones amb diversitat funcional i del seu personal. Així mateix, i dins del compliment de clàusules socials, s’ha valorat la creació i el manteniment d’ocupació per a persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *