foradia subscriutegrat

La Generalitat Valenciana li vol plantar cara al coronavirus

Des del govern autonòmic han hagut de prendre mesures per tal d'evitar la propagació del coronavirus, ja que el nombre d'afectats augmenta dia a dia

Tota Espanya està pendent de l’evolució d’aquesta malaltia que ha sigut declarada com a pandèmia per l’Organització Mundial de la Salut, i no era d’esperar que els governs autonòmics començaren a prendre mesures per tal d’evitar el nombre més gran de contagis pel coronavirus.

Des del govern de la Generalitat Valenciana, el president Ximo Puig, va anunciar durant el dia 10 de març que les Falles de tot el País Valencià, i les festes de la Magdalena de la ciutat de Castelló han quedat ajornades fins que la situació d’emergència permetrà la seua celebració. Aquestes mesures s’han pres seguint les instruccions que s’han donat des del Ministeri de Sanitat, que té com a “prioritat absoluta” protegir la salut de la ciutadania, i sobretot d’aquells que són més vulnerables al contagi. Una decisió gens fàcil, però necessària, ja que açò implica pèrdues econòmiques molt elevades, sobretot en el sector turístic, en uns dels moments de l’any on més visites es reben a la Comunitat Valenciana.

La cancel·lació de grans esdeveniments és una cosa que està afectant no sols al món de les tradicions i festivitats de la nostra comunitat, ja que, altres actes esportius o culturals també s’estan suspenent al llarg de tot el territori del País Valencià.

Segons el president de la Generalitat, Ximo Puig, estem davant un “repte sanitari global” que “obliga a extremar les precaucions i a actuar des de la responsabilitat, la prudència i la proporcionalitat, sense fer alarmismes de cap tipus“. A més també ha destacat que: “la responsabilitat és el primer requisit per a qualsevol Govern, i, a més si està en joc la salut pública, encara ho és més“.

Puig també ha volgut fer una crida a la calma, i ha dit que “evitem l’alarmisme, evitem el contagi de la por, confiem en els experts sanitaris i extremem, tots i totes, les precaucions, perquè estic segur que, davant d’aquest repte col·lectiu, la unitat, l’esforç i la responsabilitat de cadascú de nosaltres contribuirà a tornar a la normalitat“.

Dos dies després de la suspensió de dos de les festivitats més importants del País Valencià, el govern autonòmic, es va reunir per tal de decidir noves mesures preventives. I és que, s’ha decretat la suspensió indefinida de les classes als centres educatius de tots els nivells, és a dir, des dels més menuts de les guarderies, fins als universitaris. Aquesta suspensió es començarà a partir del dilluns 16 de març.

I ja no sols des del govern de la Generalitat estan prenent-se mesures preventives, des dels ajuntaments de tota la comunitat s’està prenent molt seriosament aquest tema, ja que es vol evitar que la situació empitjore, i poder frenar el nombre de contagiats, que actualment ja estan al voltant dels 100 casos.

A més a més, la Generalitat prepara un pla de contractació de 846 professionals sanitaris per enfrontar aquesta crisi sanitària, malgrat que l’escenari encara és de contenció. També s’està coordinant un pla amb els hospitals per tal d’augmentar els llits i garantir que el personal sanitari puga comptar amb els instruments necessaris per a poder realitzar la seua tasca de la millor forma possible.

Les autoritats sanitàries estan aconsellant a la gent que per favor no sature els centres de salut i hospitals, i que per favor la gent vaja a urgències si realment és una urgència. També han recomanat que si es té qualsevol dubte de poder patir el coronavirus, que per favor la primera consulta es realitze per via telefònica, i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a més, ha volgut recordar que la millor mesura de prevenció de totes és la higiene.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *