foradia pressupostparticipatiualcoi

Labora i l’Institut Cartogràfic Valencià posen en marxa un visor cartogràfic online amb les dades d’ocupació de la Comunitat

Les dades d'atur i les contractacions (a nivell local, comarcal i provincial) s'actualitzen mensualment · El visor cartogràfic també permet conéixer la localització dels Espai Labora, els centres Labora Formació i els Punt Labora

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora) i l’Institut Cartogràfic Valencià (ICV) han posat en marxa un visor cartogràfic en línia que permet a la ciutadania consultar les dades actualitzades d’ocupació de la Comunitat.

Aquest visor de cartografia en línia incorpora les dades d’atur a nivell local, comarcal i provincial, i conté gran quantitat de capes relacionades amb diferents variables estadístiques. La informació pot filtrar-se per sexe, edat, durada de la desocupació, sector d’activitat, nivell d’estudis, etc.

Així mateix, també és possible consultar la informació respectiva a la contractació en la Comunitat Valenciana. Per a visualitzar les xifres referents als contractes efectuats (a escala local, comarcal i provincial) es poden utilitzar els mateixos criteris de cerca que amb les dades d’atur. La informació del visor cartogràfic s’actualitza mensualment i ja estan disponibles per al seu visionat les dades referents al mes de juliol de 2019.

D’altra banda, des de Labora també s’ha volgut aprofitar les possibilitats que ofereix el visor en línia per a acostar-se a les persones usuàries i donar-los a conéixer els serveis dels quals disposen. D’aquesta manera, el visor cartogràfic ha incorporat la localització dels Espai Labora, els centres Labora Formació i els Punt Labora de tot el territori valencià. Així, qualsevol persona que vulga acudir a Labora pot buscar on està la seua oficina d’ocupació o el centre de formació més pròxim.

Cal destacar la importància que en el visor cartogràfic en línia aparega la ubicació dels Punt Labora (abans anomenats Caixers AutoServef). Aquests dispositius permeten a les persones desocupades efectuar la renovació de la seua demanda d’ocupació i descarregar el seu Darde, entre altres gestions, i estan instal·lats en diversos municipis que no disposen d’oficina d’ocupació.

Mitjançant el visor, una persona desocupada pot esbrinar si la seua localitat compta amb un Punt Labora, situat – per exemple – a l’Ajuntament, i evitar haver de desplaçar-se a una població veïna.

Una aposta per la transparència

Labora i l’Institut Cartogràfic Valencià han treball estretament per a aconseguir que la informació d’aquest visor siga els més completa possible, alhora que resulte fàcil de comprendre per a les persones usuàries. El projecte, eLaborat de forma transversal, ha permés obtindre un registre cartogràfic actualitzat i continu amb un alt nivell de detall i precisió que pot ser útil per a la realització de multitud d’estudis sobre el territori valencià.

Gràcies al visor de cartografia de la Generalitat, la ciutadania pot accedir de forma senzilla a dades oficials sobre l’evolució de la desocupació, una de les principals preocupacions dels valencians i una de les prioritats del Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Amb recursos com el visor cartogràfic en línia, la Generalitat pretén aprofitar les noves tecnologies per a fer més accessible la informació a totes les persones i generar confiança entre la població, en permetre a la ciutadania ingressar en portals transparents i fiables.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *