foradia mediambient

El vaixell solar de WWF visita el port de Gandia per conscienciar sobre la contaminació pels plàstics

L’ONG realitza una campanya de sensibilització, port a port, per alertar la població i assessorar sobre allò que es pot fer per a protegir el planeta

La regidora de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, ha donat la benvinguda al conegut vaixell solar de l’ONG WWF Espanya, que visita aquests dies la nostra costa amb la campanya ‘Embarca’t amb el vaixell solar WWF’, per tal de sensibilitzar, port a port, sobre la contaminació de la mar pels vessaments de plàstics. S’alerta amb dades, però sobretot s’assessora sobre el que cada persona pot fer per tal de contribuir a la protecció del planeta.

Este dimarts i per dijous al matí, s’ha instal·lat un punt informatiu al Moll dels Borja i el vaixell solar, el primer d’aquestes característiques en creuar l’Atlàntic, es pot visitar al Club Nàutic de Gandia. Demà dimecres, el vaixell realitzarà tasques de retirada de plàstics de la nostra mar, amb l’ajuda de bussos.

Les dades

Al món es vessen a l’any 8 milions de tones de plàstics, l’equivalent a un camió diari de recollida de fem. A la Mediterrània, Espanya és el segon Estat més contaminant, després de Turquia. Barcelona i València són dues de les ciutats que més contaminació per plàstics produeixen de la conca mediterrània.

Per fer-nos una idea, cada persona ingereix a la setmana l’equivalent en plàstic d’una targeta de crèdit. A través de l’aigua potable, de la sal, dels aliments que provenen de la mar, etc.”, ha assegurat Miguel Murcia, coordinador de campanyes amb voluntariat en WWF Espanya.

Què hi podem fer?

Port a port, l’ONG instal·la punts d’informació i realitza tallers a bord del vaixell. També hi ha una campanya de recollida de signatures al web naturalezasimplasticos.es, on més de 52.000 persones ja han firmat per tal de demanar als governs acords vinculats…

A títol personal, també hem de vigilar el consum de productes amb plàstics d’un sol ús, com ara els embolcalls de la fruita, botelles de plàstic o palletes, etc. A www.plasticometro.es la ciutadania pot comprovar amb un test ràpid quina és la seua contribució a la contaminació per plàstics i quines mesures hi poden prendre per tal d’evitar-ho“.

Font: Redacció./


agora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *