foradia subscriutegrat

Xàtiva prioritza la millora de la il·luminació en la zona de Bixquert

L’elecció de l’alcalde pedani es realitzarà a principis de 2020 a través d’un procés participatiu

L’Ajuntament de Xàtiva ha albergat una reunió amb la presidenta de l’Associació de Veïns de Bixquert, Silvia De Giorgio, i la vicepresidenta Josefa Sánchez, i en la que van estar presents el tinent d’alcalde Ignacio Reig, el regidor de Seguretat, Juan Giner, la regidora de Medi Ambient, Reme Sinisterra, i el regidor de Pedanies, Ricardo Martínez. Aquesta cita va servir com a primera pressa de contacte entre l’associació i el consistori, per tal de conèixer les demandes existents i analitzar la situació de les actuacions que s’han realitzat en Bixquert en els darrers mesos.

Durant la reunió es van abordar diferents temes que afecten al funcionament i al dia a dia de la zona de Bixquert, al temps que es van donar a conèixer les inquietuds de l’associació i els plans d’actuació en els propers mesos. L’Associació de veïns de Bixquert va agrair la col·locació de fanals realitzada en la darrera legislatura, amb un resultat positiu, però va incidir en la necessitat d’ampliar el nombre d’unitats. De fet, l’Ajuntament preveu la instal·lació d’onze nous fanals, a més de la reubicació d’alguns d’ells que no funcionen correctament per motius d’orientació de la il·luminació.

A més a més, també es va debatre sobre la figura de l’alcalde pedani, una de les novetats que s’implantarà en la present legislatura. Es tracta d’una representació intermèdia entre l’Ajuntament i Bixquert, que s’encarregarà d’accelerar tràmits i la comunicació entre ambdues parts. Aquesta figura podria escollir-se a través d’un procés participatiu a principis del proper any 2020, i comptaria també amb un pressupost específic per tal de realitzar accions i activitats.

Respecte a la seguretat, l’Associació de veïns va preguntar per la possibilitat d’instal·lar càmeres de seguretat en els punts més conflictius de la zona, fet que s’està estudiant ja des de l’Ajuntament, mentre que també es treballa en la coordinació amb la Guàrdia Civil per a la vigilància a través de drons i de la millora de la seguretat a nivell de personal, entre d’altres assumptes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *