foradia subscriutegrat

Gandia rebrà més inversió per a educació i per a professorat

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha adreçat una carta als regidors i regidores de Compromís que formen part de l'Ajuntament de Gandia, per tal d'anunciar les novetats anunciades per la Conselleria per al nou curs 2020-2021

Vicent Marzà, conseller d’Educació, ha informat als regidors i regidores de Compromís que formen part de l’Ajuntament de Gandia sobre les novetats per al pròxim curs 2020-2021.

Segons han informat aquests regidors, com que no serà un curs fàcil, la Conselleria apostarà per una gran inversió pública en matèria educativa, per a poder garantir la qualitat i la seguretat dels xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana.

S’apostarà per més personal docent i no docent, més inversió pública als centres, ràtios més baixes i totes les mesures de seguretat i higiene garantides perquè la tornada a les aules siga segura.

Concretament, a la localitat de Gandia, la inversió serà la següent: respecte al personal, a les escoles i els instituts de Gandia augmentarà en 56’8 el professorat per poder reduir ràtios i prestar atenció més personalitzada a les aules. Aquest augment en tot el País Valencià serà de 4.374 docents més, que se sumen als 71.000 que ja formen part del sistema educatiu.

Pel que fa al personal no docent, com els monitors i monitores de menjador, s’augmentarà de cara al nou curs, i es contractaran més de 3.000 persones de forma extraordinària, per a garantir la distància de seguretat i l’atenció, sobretot dels més menuts.

En Gandia s’augmentarà la inversió en despeses dels centres educatius de Gandia en 210.110 euros, perquè les escoles puguen adaptar-se a les noves situacions que es donaran amb motiu de la pandèmia, com mobiliari, material de protecció o xicotetes obres.

La baixada de ràtios és altra de les mesures de seguretat i ara, hi haurà un màxim de 20 alumnes per aula, fins a quart de primària. De cinqué endavant es tindrà que garantir una distància de seguretat d’1’5 metres entre l’alumnat.

Des del dia 31 de juliol es va posar en marxa el Pla de Prevenció i Protecció per al pròxim curs, que determina aquestes mesures de seguretat, i que s’aplicaran a tots els centres valencians.

Per a poder reforçar l’activitat educativa, cultural, i esportiva de l’alumnat valencià, s’ha destinat una inversió de 9 milions d’euros per a tots els municipis de la Comunitat Valenciana. Gandia rebrà com a mínim 123.578 euros d’aquesta partida.

Ivà Bonet, secretari local de Compromís, ha declarat que: “L’aposta de la Conselleria d’Educació en Gandia és una ferma defensa de l’educació pública i de qualitat també en època de pandèmia. Gràcies a l’esforç que està realitzant aquesta conselleria encapçalada per Vicent Marzà, els nostres xiquets i xiquetes podran anar a l’escola amb seguretat“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *