foradia mediambient

Alcoi col·labora amb la Vega Baixa pels efectes del temporal

L'Ajuntament d'Alcoi ha enviat dues dotacions

L’Ajuntament d’Alcoi s’ha posat a la disposició dels consistoris de la Vega Baixa afectats pel temporal de pluja dels últims dies. Dissabte passat, va enviar un vehicle ‘pick up’ de doble cabina que ja està treballant a l’Ajuntament de Dolores.

L’Ajuntament d’Alcoi, a més, ha destinat dos vehicles cuba, un d’ells propietat d’FCC i un altre del contracte de neteja de la ciutat. També es facilitarà l’utillatge de neteja adequat per a aquests casos i diverses dotacions d’ACIF també es desplaçaran per a col·laborar.

Les precipitacions registrades durant els últims dies a la Vega Baixa, que han superat els 400 litres per metre quadrat en 48 hores en localitats com Oriola, a conseqüència de la DANA (depressió aïllada en nivells alts) “probablement són les més catastròfiques en 140 anys, des d’octubre de 1879“, segons va informar l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que va assenyalar que “és un dels grans episodis històrics dels quals, amb certa recurrència, però sense una periodicitat fixa, han assolat la comarca“.

El riu Segura ha patit desbordaments en municipis de la Vega Baixa i ha inundat urbanitzacions i algunes zones dels nuclis urbans també a Dolores, Catral, Rojales, Almoradi, San Isidro, Daya Nueva i Daya Vieja, segons van informar des d’Emergències de la Generalitat.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *