foradia becasivace

L’Alferes Cristià dona una rèplica de la Bandera Gran de Sant Jordi

Joaquín Brotons de la Filà Creuats ha entregat a l’Ajuntament d’Alcoi la bandera en un acte replet de cultura i història

L’Ajuntament d’Alcoi ha rebut una rèplica de la Bandera Gran de Sant Jordi de mans de l’Alferes Cristià, Joaquín Brotons Aracil de la Filà Creuats. L’acte en la que s’ha donat la reproducció de la bandera ha tingut lloc aquest divendres 1 d’abril, el mateix dia en el qual s’ha fet públic el cartell de festes.

Aquest acte forma part de l’any cultural d’alferecia de Brotons Aracil i ha estat acompanyat per la seua família. El seu fill ha sigut l’encarregat de llegir un escrit de l’expert José Tormo Colomina sobre la Bandera Gran de Sant Jordi. La investigació se centra sobre l’origen, història i característiques de l’emblema.

La Bandera Gran de Sant Jordi s’utilitza en totes les celebracions, cerimònies i actes solemnes que tenen lloc a Alcoi. Per exemple, les processons del dia de Sant Jordi i del Corpus Christi. La bandera és considerada com l’estendard civil o “de gala” a la ciutat.

Tal com es va llegir a l’acte d’entrega, la reproducció és més gran i pesada que la que Sant Jordi portava durant les batalles. Segons les investigacions, les mesures estarien properes als 2×3 metres.

A més, també destaquen els nombrosos detalls de la Bandera Gran de Sant Jordi. Els diversos cordons, franges de serrells distingeixen a la rèplica, però especialment ho fa la figura del patró a cavall matant al drac al remat de la bandera.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *