foradia subscriutegrat

El Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant presenta la programació cultural del primer trimestre

Cinema, teatre, dansa, música, exposicions, conferències, formació per a docents, i tallers en l'Estació Científica Font Roja Natura

Ja ha començat la programació cultural del Campus Universitari UA-Alcoi, amb un programa carregat d’activitats acadèmiques i culturals que inclou propostes de cinema, teatre, dansa i música, a més de conferències i tallers formatius, presentacions de llibres i activitats científiques a l’Estació de la Font Roja Natura-UA.

Així ho ha anunciat en roda de premsa Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la UA, qui ha estat acompanyat en la presentació pel regidor de cultura de l’Ajuntament d’Alcoi, Raúl Llopis, el coordinador d’activitats culturals del Campus Alcoi-UA, Antonio Belda, i pel president de la Fundació Mutua Levante, Juan Escrig, entitat patrocinadora de les activitats culturals de la UA al Campus d’Alcoi. L’acte de presentació ha inclòs la signatura de renovació del conveni de patrocini amb la Fundació Mutua Levante.

El programa va començar amb la projecció de la pel·lícula ‘Eva al desnudo’. L’apartat cinematogràfic continuarà amb el cicle «Thiller espanyol contemporani» a les instal·lacions de la Cambra de Comerç del 23 de setembre al 25 de novembre, de 18 a 21 hores. Cada sessió constarà de presentació, projecció i posterior debat en les quals es projectaran, amb entrada lliure limitada a la capacitat de la sala, les pel·lícules: ‘La isla mínima’; ‘El hombre de las mil caras;’ ‘No habrá paz para los malvados’; ‘Grupo 7’; ‘Cien Años de Perdón’; ‘El niño’; ‘Celda 211’; ‘Tarde para la Ira’; i ‘Que Dios nos perdone’. El cicle està organitzat per l’Aula de Cine de la UA, coordinat per Israel Gil. A més i fora d’aquest cicle, es projectarà la pel·lícula Corto Maltés, el 30 de setembre a les 18 hores, com a activitat complementària a l’exposició «Hugo Pratt-Corto Maltès» que podrà visitar-se des de l’1 d’octubre fins al 29 de novembre, a la Sala d’Exposicions de la Cambra de Comerç. El dia inaugural, l’1 d’octubre a les 18 hores, s’oferirà una conferencia-presentació sobre la mostra.

Aquest dimarts 17 de setembre, a les 19 hores, començaran les conferències programades a la sala d’actes de la Seu del Campus amb «De l’àbac al xip», a la sala d’actes. La segona conferència estarà dedicada a «Un model lingüístic educatiu eficient» (28 d’octubre a les 18 hores); continuarà amb «Bolets del nostre entorn» (el 9 de noviembre.de 8.30 a 13.30 h) i finalitzarà amb «Cultura gitana, canvi social i educació» (19 de novembre a les 19 hores).

El Teatre Calderón acollirà la programació teatral, musical i de dansa dissenyada per la UA, que començarà amb l’obra ‘Contra l’amor’, el dimecres 18 de setembre a les 20 hores. Hi seguirà el concert d’Andreu Valor i Joan Isaac ‘Sense perdre la cançó’, el diumenge 13 d’octubre a les 19 hores; i finalitzarà amb l’espectacle de dansa ‘Cementeri de flors’, el 13 de novembre a les 20 hores.

Dues activitats més completen la programació: L’exposició ’40 anys dels eleccions municipals’,: (del 10/10/19 al 31/10/19) a la Casa de la Cultura; i la presentació del llibre de la UA Climes i temps del País Valencià (Servei Publicacions UA). 8 d’octubre, a les 18 h a la Glorieta).

A més, el Campus UA-Alcoi desenvoluparà durant aquests mesos quatre d’activitats acadèmiques destinades a la formació per a docents: Coeducació: canvis socials i identitat de gènere a l’aula (CEFIRE); Prevenció i intervenció en les dificultats d’aprenentatge de la lectoescriptura (CEFIRE); Cursos d’anglès i valencià amb la col·laboració d’EOI Alcoi; i Capacitacions docents en valencià i anglès.

L’ampli programa presentat inclou també activitats de caràcter científic que es faran a l’Estació Científica Font Roja Natura UA, amb un taller d’Introducció a l’ornitologia. Eines per a l’estudi dels ocells dels ecosistemes mediterranis (27-28 setembre 2019); Jornades Divulgatives Científiques Parcs Naturals de la Font Roja i de la Serra de Mariola. Lloc: Cocentaina. Organitza parcs naturals Font Roja i PN Mariola. (4-6 d’octubre 2019); Bolets del País Valencià. ECFRN UA (25-26 d’octubre de 2019); i Taller de tècniques per a l’estudi i seguiment de mamífers. ECFRN UA (8-9 de novembre de 2019).

Per a finalitzar la presentació els responsables de la programació han detallat que la UA també durà a terme diverses activitats en centres educatius d’Alcoi com el Programa «Coneix el nostre entorn amb la UA» i el programa «Juguem amb la UA»; i personal de la UA participarà també en la XX edició dels Premis Ciència en Acció (4-5-6 d’octubre 2019).

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *