foradia aproop

El Col·legi José Arnauda participa activament en la tercera Setmana Modernista d’Alcoi

L'obra 'Educació d'alta costura' servirà com a clausura de la fira Modernista aquest diumenge, a les 12:45 hores, a la Glorieta

Durant tota aquesta setmana, el col·legi José Arnauda està participant en la Setmana Modernista 2019 de la nostra ciutat amb la representació de l’obra teatral ‘Educació d’alta costura’. Es tracta d’una obra escrita per Neus Peidro, antiga alumna del centre, i portada a l’escena pels mestres actuals i jubilats del propi col·legi, sota la direcció de Gabriel Barrachina, també docent actualment en Arnauda, i de Pepe Gisbert, mestre jubilat del mateix centre.

L’obra ens porta a l’interior d’una aula d’una acadèmia per a senyoretes l’any 1905, per a mostrar-nos amb una bona dosi d’humor com era l’educació en aquells anys, fidel reflex de la pròpia societat, i les peripècies d’un mestre jove que ha d’enfrontar-se a una situació per a la qual no està preparat. L’autora ha volgut il·lustrar els avanços de la nostra societat en aspectes com la integració, la igualtat de gènere i la inclusió.

Segons manifesta Neus Peidro, “espere que la pública passada una estona amena i entretinguda. Però, sobretot, espere que capten el missatge i entenguen quant hem avançat gràcies a alumnes com aquestes i a mestres atrevits i innovadors com el protagonista de la meua obra“.

Diferents centres de la ciutat estan assistint a les representacions que s’estan realitzant el dilluns, dimecres i divendres per a tots aquells que ho van sol·licitar. En paraules de Gabriel Barrachina, director de l’obra: “Ens ha sorprés molt l’excel·lent acolliment que ha tingut aquesta iniciativa. Esperàvem rebre peticions, però ens hem vist desbordats. M’alegra especialment pels meus companys, perquè han fet un gran esforç i, malgrat no ser una companyia de teatre professional i ser la primera vegada que molts d’ells pugen a un escenari, el resultat és molt digne“.

Una de les actrius, Ana Mª Company, comenta: “Estem especialment contents per la resposta del públic que ja ha assistit a les primeres representacions. A més en algun cas s’han posat amb nosaltres per a transmetre la seua satisfacció tant de l’alumnat i professorat“.

Com a gran colofó a aquesta setmana, el diumenge se celebrarà una última representació en la Glorieta, a les 12:45 hores, oberta al públic en general. “Agraïm a l’Ajuntament d’Alcoi i, especialment a la regidora de turisme, Lorena Zamorano, que haja confiat en el col·legi José Arnauda per a clausurar la Setmana Modernista. Estem molt il·lusionats“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *