foradia pressupostparticipatiualcoi

Jordi Gutiérrez, president d’Acif: “Els incendis són cada volta més difícils d’apagar”

A l'últim número d'EL GRAT, a la secció de "El poble és savi", vam poder parlar amb el president d'Acif, Jordi Gutiérrez.

Dues persones a cavall, altre parell en vehicle i dues més a la centraleta vetlen, des d’Acif, per la prevenció d’incendis a Alcoi i comarca. Jordi Gutiérrez és el seu president: “Continuem en la tasca de la prevenció els caps de setmana i els dies d’alerta 3”.

Gutiérrez lamenta que la situació mediambiental ens haja portat a aquesta situació de descontrol: “Hi ha un abandonament del món rural, que ocupa la massa forestal (…) Hem de tornar eixa rendibilitat, que abans donava la ramaderia, la llenya, ja que no hi ha cap gestió per part ni de l’administració ni de la població en eixos terrenys”.

Gutiérrez explica que els incendis “són cada cop més difícils d’apagar”, degut a un altre factor que es suma: “el canvi climàtic”. “A banda de la manca de foment del consum de productes agrícoles quilòmetre zero, per tal de revitalitzar l’agricultura, ens trobem amb un altre obstacle: plou menys, i es concentra en uns pocs dies”, considera.

Des d’Acif, 55 voluntaris treballen per la prevenció i l’extinció d’incendis. “L’Ajuntament fa una tasca molt important en les zones netes, però és impossible tindre tots els tallafocs controlats en eixe sentit”, comenta el president de l’entitat amb un model referent més enllà de la Comunitat Valenciana. “Estem orgullosos del reconeixement, però trobem a faltar que vinga acompanyat de recursos econòmics”, insisteix.

Font: Marta Gisbert./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *