foradia cdturisme

Els 9 d’octubre a Xàtiva premien a Teatre de la Lluna, la Bicicleta Teatre i a Amadeo Pla a través del Club Tennis Taula

L’Ajuntament ha preparat activitats culturals al voltant del dia dels valencians i també unes visites guiades teatralitzades al Castell

L’Ajuntament de Xàtiva ha fet públics els premis 9 d’octubre 2019, en una roda de premsa a la que ha assistit la regidora de Cultura, Raquel Caballero, el responsable del Departament de la Casa de Cultura, Josep Sanchis, i la responsable de la secció de Turisme Manuela García.

Els premis honorífics 9 d’octubre ha recaigut en tres col·lectius de l’àmbit cultural, esportiu i social de la ciutat. D’una banda dos grups teatrals com la Bicicleta Teatre, que aquest any complix 30 anys, i Teatre de la Lluna que celebra el seu 25 aniversari; i d’altra banda el club de Tennis Taula de Xàtiva, amb una àmplia i exitosa trajectòria esportiva des de 1977, a mode d’homenatge pòstum al seu president Amadeo Pla, desaparegut recentment mentre disputava una competició. “És un homenatge al treball i l’esforç d’aquestes associacions que treballen per la nostra ciutat“, ha destacat la regidoria de Cultura Raquel Caballero.

En l’acte, que tindrà lloc el proper 9 d’octubre a la porta de l’Aljama de l’ermita de Sant Josep a les 12 del migdia, participaran també la Colla la Socarrà i la Muixeranga de Xàtiva junts als músics Gema Naval, Óscar Abellán, Feliu Pellicer i Carmen Chàfer, i les veus de Paqui Gil, Mari Gil i Manu Chàfer.

Visites teatralitzades al Castell
D’altra banda, des de la Regidoria de Turisme, s’han programat per al dimecres 9 d’octubre una sèrie de visites guiades i teatralitzades al Castell de Xàtiva, que tindran lloc a les 11:30 del matí, la 13 del migdia i les 17 de la vesprada.

Uns personatges aniran mostrant als visitants al llarg del recorregut part de la història del castell de la nostra ciutat. És una forma molt interessant de posar en valor la fortalesa, amb un tipus d’activitat àmpliament acceptat“, ha explicat Caballero.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *