foradia subscriutegrat

Festa celebració fi pla eòlic del Comtat en Benillup

La cita és al Mirador de Travadell, a partir de les 19.30 hores

“No és fàcil per a una associació ciutadana que lluita altruistament per una causa vore els seus objectius complits i la Coordinadora d’Estudis Eòlics, després de quasi 15 anys de lluita, pot dir que ho ha aconseguit. El passat abril, la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball van resoldre denegar l’aprovació provisional del Pla Especial de la Zona 14″. (Comunicat Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat)

El pla eòlic dissenyat pel PP a principis dels 2000 tenia la “noble” missió d’aportar energia elèctrica verda al sistema sense cap garantia de vent. De fet, va ser “un invent”, insisteix la Coordinadora, per a què les grans empreses del sector de la construcció, afeblides per la imminent crisi, diversificaren la seua cartera de negocis. “Fins ací podem estar més o menys d’acord, però el cas és que la intenció mai va ser salvar el planeta o produir energia verda, sinó cobrar primes. Per a això, no calia ni que fera vent“. Les empreses que es van presentar al concurs de la zona 14 (del Comtat, Alcoià i Marina Alta) les crearen ex-professo i les ubicacions elegides eren les que el PP considerava “sociodeprimides” per a instal·lar-los infraestructures i destrossar la muntanya sense que cap benefici ambiental se’n poguera derivar. La part “verda” era simplement “una qüestió de maquillatge”.

Totes eixes incongruències van fer que un grup de gent que no es coneixia, decidira associar-se i muntar una coordinadora per a lluitar legalment contra una barbaritat mediambiental disfressada d’ecologisme. “Vam aconseguir presentar 40.000 al·legacions i la Conselleria d’aleshores va presentar un informe amb un tècnic onejant una bufanda (com a prova del recurs eòlic suficient). Va ser una lluita desigual, David contra Goliat, com si l’administració fóra un obstacle per a la ciutadania que observava estupefacta com els seues interessos a tots els nivells es veien lesionats simplement perquè eren “petits pobles rurals, d’interior i, segons ells, sociodeprimits”“.

Però, més d’una dècada després, ho han aconseguit. La Coordinadora convida la gent a acostar-se a Benillup la vesprada d’aquest divendres 11 d’octubre cap a les 19:30 hores. En l’acte després d’un recordatori dels moments més destacats d’aquesta lluita actuarà Xavi Castillo i posteriorment la Coordinadora convidarà a tots els assistents a una picadeta.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *