foradia cdturisme

Segueix l’augment de positius per coronavirus Sanitat confirma 258 nous casos i s’eleva a 1.363

Fins al moment un total de 50 defuncions en la Comunitat Valenciana • La consellera ha tornar recordar la responsabilitat per a tota la ciutadania recordant que "cal complir les normes de confinament"

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut avui dissabte per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana i ha confirmat 258 nous casos, que eleven a 1.363 el total de casos positius, dels quals 476 es troben ingressats a l’hospital i 84 d’ells en l’UCI.

Dels 258 nous casos positius, 20 es troben a la província de Castelló, 107 a la província d’Alacant i 131 en la de València.

D’altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s’hagen produït fins al moment un total de 50 defuncions en la Comunitat Valenciana, 17 des de l’actualització d’ahir: 2 a la província de Castelló, 18 en la de València i 30 en la d’Alacant.

Al mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20.00 hores d’aquest divendres, s’han donat un total de 25 altes, és a dir, 25 persones s’han curat: 1 a la província de Castelló, 9 en la d’Alacant i 15 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 6.430. A més, en el número 900 s’han atès, des de la seva posada en marxa, més de 31.700 crides. A més, l”autotest’ habilitat en la web de la Conselleria per a persones amb dubtes ha rebut més d’1.890.000 visites.

A més a més, està activa la possibilitat que personal mèdic i d’infermeria jubilat fins als 70 anys i personal facultatiu que encara no té especialitat puguen inscriure’s per a col·laborar amb l’actual situació d’emergència sanitària.

La consellera ha anunciat que s’han ofert voluntàriament ja 1.335 professionals a través de la plataforma, la qual cosa “suposa una gran notícia que demostra la solidaritat de professionals i de la societat valenciana”.

Reorganització de recursos humans

La consellera informat a més que la Conselleria ha començat a adoptar una sèrie de mesures relacionades amb la reorganització de recursos en Atenció Primària, sobretot recursos humans, amb l’objectiu de “garantir l’establiment de torns de treball del personal i poder assegurar equips de substitució”, ha apuntat. Aquestes mesures s’aniran adoptant de manera progressiva en funció de les necessitats.

En aquesta línia, des d’aquest mateix dissabte, 21 de març, s’ha procedit a la reorganització de l’atenció a les persones usuàries del centre de salut de Rafalafena de Castelló, que seran ateses en els centres de salut de Fernando el Catòlic i Illes Columbretes. L’atenció estarà garantida en aquests centres de salut i també via telefònica. A més, des de dilluns que ve, el personal sanitari de l’hospital Clínic de València que passa consulta en el Centre d’Especialitats del Grau, atés que s’han suspés les consultes no urgents, passarà a reforçar l’assistència en el centre hospitalari.

“No juguem. Siguem responsables”

La consellera ha volgut tornar a llançar un missatge de responsabilitat per a tota la ciutadania recordant que “cal complir les normes de confinament”. “Les sortides només estan permeses per a gestions molt concretes; si no és per a dur-les a terme, si us plau, no surten al carrer”, ha remarcat.

No juguem. Siguem responsables. Crec que la societat ja és conscient de la situació en la qual estem, però un només es cuida si roman confinat”, ha agregat Barceló. Per això, ha emplaçat a seguir les indicacions de les forces de seguretat de l’Estat, que vetllen perquè es complisquen aquestes normes cada dia als carrers i a les quals ha mostrat el seu agraïment pel treball que duen a terme.

“No posen en joc a la resta dels ciutadans i ciutadanes per no complir aquestes normes”, ha indicat.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *