foradia subscriutegrat

‘Dones literàries’, un cicle amb les escriptores més rellevants de la narrativa actual

Amb motiu del Dia De la Biblioteca

Cada 24 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Biblioteca, i aquest any, les Biblioteques Municipals d’Alcoi han organitzat un cicle dedicat a les dones que fan literatura per a celebrar l’efemèride.

La intenció és portar a la ciutat a les principals referents literàries que, a més a més, són les autores més llegides a Alcoi. El cicle s’estendrà també al llarg de l’any 2020.

Les dues primeres autores que ens visitaran seran Luz Gabás, el mateix dijous 24 d’octubre, i Paloma Sánchez-Garnica, el dimarts 29 d’octubre.

Luz Gabás (Monzón,1968) és filòloga i novel·lista, i va ser també alcaldessa de Benasque. Fa anys que compagina la docència universitària amb les activitats literàries, com la traducció, la recerca literària i lingüística, i projectes culturals, teatrals i de cinema. El seu major èxit literari ha estat la seua primera novel·la, ‘Palmeras en la nieve’ (2012), basada en els records de quan la seua família va residir a Guinea. Una novel·la que ha estat traduïda a quantitat d’idiomes. Dos anys després va publicar ‘Regreso a tu piel’, ambientada al segle XVI, que narra una història d’amor enmig de la repressió contra la bruixeria de l’època.

Paloma Sánchez-Garnica (Madrid, 1962) és llicenciada en Dret i Geografia i Història. Autora d’’El Gran Arcano’ (2006) i ‘La brisa de Oriente’ (2009), la seua novel·la ‘El alma de las piedras’ (2010) va tenir un gran èxit. ‘Las tres heridas’ (2012) i, sobretot, ‘La sonata del silencio’, de la qual es va fer una adaptació per a una sèrie de TVE, van suposar la seua consagració entre crítica i lectores com una gran personalitat literària. Amb la novel·la històrica ‘Mi recuerdo es más fuerte que tu olvido’, de la qual es van publicar cinc edicions i que s’ha traduït a l’anglés, va obtenir el Premi de Novel·la Fernando Lara 2016.

A banda, i sota el títol ‘Màgia a la Biblioteca’, durant el 24 i 25 d’octubre la Biblioteca també pensa en l’alumnat de Primària d’Alcoi i programa els espectacles del Mago Dàlux i ‘La guerra dels mags’, d’Alejandra Venturini.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *