foradia subscriutegrat

L’alcalde d’Alcoi coordina l’aplicació de les noves mesures contra la Covid-19

Les mesures acordades estaran en vigor durant un període de 21 dies, podent-se prorrogar dependent de la situació epidemiològica

S’inicien les suspensions d’activitats en les discoteques, els bars de copes, karaokes i actuacions amateurs en establiments de restauració, durant un període de 21 dies, podent-se prorrogar dependent de la situació epidemiològica.

No es permetirà fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l’aire lliure si no es pot assegurar la distància mínima de seguritat entre persones de 2 metres.

A més a més, el consistori reforçarà els torns de la policia local pel compliment de les mesures acordades pel govern estatal per a totes les autonomies, i publicades per la Generalitat Valenciana.

A l’alcaldia d’Alcoi per a coordinar les noves mesures, s’han reunit l’alcalde, Toni Francés, el regidor de Seguretat, Raül Llopis, la cap accidental de la Policia Local, Mercedes Ponsoda, i la cap de gabinet d’Alcaldia, Xesca Lloria.

Com a exemple, durant la reunió s’ha acordat que hi haurà reforç de patrulles de la policia local i s’extremarà la vigilància en tot el terme municipal, tant al nucli urbà com a les urbanitzacions, disseminats i espais naturals.

Convé ressaltar, la importància de complir les mesures a tota la ciutadania, especialment als joves, un col·lectiu on la Covid-19 està tenint més incidència a les últimes setmanes.

Un dels aspectes en què es farà especial incidència serà en el control de possibles “botellones”.

En els bars, el límit de persones en una mateixa taula se situa en deu, han de tancar a l’1 de la matinada, i a les 12 de la nit ja no poden acceptar-se nous clients. El clients han de consumir en la zona limitada per a les terrasses i asseguts en les taules.

Queda prohibit el consum de begudes en el carrer o espais públics de manera col·lectiva, el conegut com a “botellón”. 

Les reunions familiars privades, la recomanació indica que aquestes siguen d’un número màxim de 10 persones i que estiguen limitades a grups amb convivència estable. 

Els esdeveniments que poden comptar amb una afluència major de 400 persones a més de les mesures indicades, hauran de comptar amb una avaluació de riscos i l’autorització de Salut Pública.

Finalment, també s’implanten noves mesures en les residències i centres sociosanitaris, amb test PCR als ingressos i al personal, limitar les visites a una persona i una hora al dia i la limitació al màxim de les eixides per als residents.  

L’alcalde, Toni Francés, veu imprescindible, “la responsabilitat de complir amb les mesures per a combatre la Covid-19 és de totes i tots. Als últims mesos ja hem vist que la situació inèdita a la qual ens enfrontem només es pot combatre de manera col·lectiva, i que cadascun de nosaltres ha de complir i entendre la importància de protegir-se, tant en l’àmbit públic com en les reunions privades, per a evitar el contagi comunitari. Les alcoianes i alcoians ja han mostrat de manera majoritària la seua responsabilitat als últims mesos però, no podem relaxar-nos, ja que l’epidèmia segueix present”. 

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *