foradia subscriutegrat

Ibi acull el IV Mercat Ambulant del Joguet

El passat cap de setmana · L'objectiu és difondre el patrimoni jogueter

El cap de setmana del 19 i 20 d’octubre ha tingut lloc la celebració de l’IV Mercat Ambulant del Joguet Antic a Ibi. Des que es va iniciar la convocatòria d’aquest esdeveniment, l’organització ha sigut assumida pel Museu del Joguet d’Ibi i l’Hospital del Joguet de Madrid, amb el suport de l’Ajuntament d’Ibi. La col·laboració entre totes dues entitats es justifica per compartir un objectiu comú: conservar i difondre el patrimoni jogueter.

Com en les anteriors edicions, s’ha comptat amb la participació de 20 col·leccionistes provinents de Madrid, Barcelona, València, Albacete, Alacant i, per descomptat, d’Ibi. L’organització habilita carpes per als diferents llocs en previsió de possibles inclemències meteorològiques, la qual cosa en aquesta edició ens va salvar de banyar el matí del diumenge quan la pluja va fer acte de presència.

Veure, recordar i comprar algun dels joguets exhibits en els diferents llocs és el que han fet els prop de 2.500 visitants que hem rebut durant aquest cap de setmana malgrat la coincidència amb els nombrosos esdeveniments que, com és habitual, se celebraven en la localitat.

A més de la celebració de portes obertes, el divendres 18 el Museu va inaugurar l’exposició temporal que romandrà fins a passades les festes nadalenques. En aquesta ocasió pretén ser un homenatge a l’esforç i creativitat de la família que va fundar en 1945 l’empresa RIMAR que, amb el temps, s’ha convertit en l’Hospital del Joguet i a l’entusiasme d’aquesta institució que hui dia es preocupa per la recuperació i restauració dels joguets de la infància.

La valoració dels expositors ha sigut positiva, tant per les vendes com pel nombre de visitants. Com sempre comenten que aquest mercat ambulant és especial, Ibi és un lloc emblemàtic per a ells, perquè és on s’han fabricat gran part dels joguets que col·leccionen i venen i tenen l’oportunitat de parlar amb les persones implicades en la seua fabricació.

En resum, un esdeveniment que, encara que suposa un gran esforç tant per als organitzadors com per als expositors, ha resultat molt satisfactori i esperem poder continuar amb la celebració de pròximes edicions d’aquest Mercat Ambulant del Joguet Antic a Ibi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *