foradia subscriutegrat

El Campus d’Alcoi de la UPV acull a 400 professionals en el XXXVIII Congrés Nacional d’Estadística i Investigació Operativa

Va començar ahir i finalitzarà el 6 de setembre amb un extens programa

L’edició número 38 del Congrés Nacional d’Estadística i Investigació Operativa se celebra per primera vegada al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV). La inauguració ha tingut lloc en el Saló d’Actes de l’IVAM CADA Alcoi. El nombre de professionals inscrits se situa prop dels 400. Aquesta trobada també acull les XII Jornades d’Estadística Pública i està organitzat per la Societat e Estadística i Investigació Operativa (SEIO), la UPV, el Departament d’Estadística i Investigació Operativa Aplicades i Qualitat de la UPV, i l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Aquest congrés s’organitza cada any i mig i, per primera vegada en els últims anys, es desenvolupa en una ciutat no capital de província com és Alcoi. En la inauguració del congrés han participat el director del Campus d’Alcoi de la UPV, Juan Ignacio Torregrosa; la presidenta del Comité Organitzador, Elena Pérez; el president de la SEIO, Emilio Carrizosa; la directora general de Ciència i Investigació de la Generalitat Valenciana, Carmen Bevià; i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

El programa

Durant els 4 dies de Congrés, s’impartiran 3 conferències plenàries i més de 50 sessions paral·leles que versaran sobre temes com la investigació operativa o l’estadística pública.

La primera de les ‘plenàries’ ha estat impartida per Ana Paula Barbosa-Póvoa, de la Universidade de Lisboa, amb el títol ‘Challenges and Perspectives in Sustainable Supply Chain’. També el dimecres 4 de setembre, Daniel Peña Sánchez de Rivera, de la Universitat Carles III, parlarà sobre ‘Ciències de les dades, *Big Data i Estadística’. L’última de les conferències plenàries serà de Li-Chun Zhang, de la University of Southampton, amb el nom Administrative and big dara for Official Statistics’.

La part científica del congrés es complementa amb un ampli programa sociocultural, on els participants i acompanyants podran visitar l”Alcoi Modernista’, el Parc Natural de la Font Roja o gaudir d’un sopar (assaig fester) en una ‘filà’.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *