Amàlia Garrigós presenta els ‘Palmells 2019, mà del futur’ i Pep Gimeno ‘Botifarra’ posarà la música
L’escriptora Isabel-Clara Simó, Josep Sou i l’institut Pare Vitòria són els guardonats als ‘Palmells 2019, mà del futur’ • Comptarà amb les intervencions de Xelo Payà, Silvestre Vilaplana i Jordi Botella • L'acte serà retransmet per les xarxes socials via streaming

El proper divendres 27 de setembre, al Centre Ovidi Montllor d’Alcoi, se celebrarà la festa d’atorgament dels guardons, a partir de les 20.00 hores. EL GRAT celebra la segona edició dels primers ‘Palmells, mà de futur’, un esdeveniment que honora l’aportació cultural de persones, entitas i de col•lectius al nostre territori.
La gal·la, serà presentada per la reconeguda periodista alcoiana Amàlia Garrigós, també ens acompanyarà des de la comarca de La Costera la veu i la música del xativenc Pep Gimeno ‘Botifarra’. La veu del cantautor Jordi Gil i el grup alcoià Tankat’s, Ferran Mora i Sergi Ribes ens cantaran una versió de l’Ovidi. A més l’acte podrà seguir-se via ‘streaming’ a través de les xarxes socials.
Isabel-Clara Simó, Josep Sou i l’IES Pare Vitòria seran els guardonats, per aquest ‘Palmells 2109’. Comptarà amb les intervencions de Xelo Payà, Silvestre Vilaplana i Jordi Botella.
EL GRAT exemplifica un any més amb aquesta iniciativa el seu desig de construir cultura en valencià, basant bona part de la seua producció en temes d’aquest tipus, sense oblidar la seua tasca política i social. Els premis van de la mà dels 32 anys d’existència que ja suma aquest periòdic, que barreja la seua trajectòria entre l’edició impresa, publicada de manera quinzenal, i la web anomenada ‘Les Muntanyes’. Un darrer recordatori: el proper 27 de setembre, els companys i companyes d’aquest mitjà vos esperen, des de les 20 hores, al Casal del nostre Ovidi Montllor.

Isabel-Clara Simó Monllor neix a Alcoi, el 4 d’abril de 1943. Estudia a l’acadèmia que dirigia el seu pare, a Alcoi: “El meu pare era mestre. Tenia una acadèmia, on jo em vaig educar. I va deixar una petjada important al poble d’Alcoi. Fins i tot li han obert un carrer. […] Ell estava educat en un col·legi francès, i per tant jo coneixia bé la cultura francesa, de petita. Em va ensenyar la tolerància en la vida. Era un home liberal, molt decimonònic, en el sentit bo de la paraula. I la meva mare era una dona molt temperamental, amb molt de nervi. I de la barreja de tots dos he sortit jo.” (El Temps, març de 1994). Isabel-Clara Simó es llicencia en Filosofia a la Universitat de València, on fa coneixença dels primers grups nacionalistes, sota el mestratge de Joan Fuster. Es dedica a l’ensenyament, que exerceix primer a Bunyol (Altiplà de Requena) i després a Figueres (Alt Empordà). El 1968 es casa amb el periodista Xavier Dalfó, fundador de la revista Canigó, aleshores de publicació mensual, que tenia prohibit, explícitament, publicar cap article en català.
Josep Sou, Alcoi (1951). Llicenciat en Filosofia. Conegut per la seua faceta com a professor de pintura urbana en la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Poeta i artista experimental, la seua llista de publicacions abasten la poesia entre les quals es troben títols com De ciutats (1987), Pols de fenedura (1989), En la duna (1997, Premi Ciutat de Benicarló), Auca dels constel·lació (2002), al costat del compositor Javier Darias escriu en 1985 Prop a Vícmar per a piano i recitatiu i al costat del poeta Jordi Botella escriu l’assaig El temp d’un poble, sobre el cantautor Francesc Moisés en 1986. Ha realitzat diverses exposicions de poesia visual, poesia objecte i art correu per tot Europa i la seua obra ha aparegut en diverses antologies de la comunitat valenciana i del territori espanyol.
Institut Pare Vitòria. Un centre que sempre ha apostat fermament per l’educació i la llengua valenciana, i que està a punt de celebrar, ni més ni menys, que el seu noranta aniversari. Un dels centres pioners a la província dirigit, des de fa aproximadament una dècada, per Toni González. Un referent pels pobles dels voltants, recolzat per infinitat de guardons, i que segueix treballant de cara al futur, amb una idea global enfocada al seu projecte de centre, que integre diverses disciplines per una bona educació.
Comenta i participa-hi