lasarga subscriutegrat

Pau Alabajos guanya la 45 edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi

La nit de dissabte 16 de novembre, com s’havia anunciat i abans de l’inici de la funció al Teatre Calderón, es va fer pública i llegida l’acta de veredicte del Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi 2019 que, per unanimitat del Jurat, s’ha atorgat a l’obra 'Hotel Fontana', original del valencià Pau Alabajos.

L’autor va rebre el Premi de mans del regidor de Cultura, Raül Llopis, davant un pati de butaques ple de públic, que va acollir calorosament la notícia i les paraules d’agraïment del premiat, qui ha volgut anticipar el contingut d’un text amb fort component social.

Pau Alabajos és àmpliament conegut per la seua trajectòria musical i discogràfica, per la qual ha rebut premis com l’Ovidi Montllor o l’Enderrock. També en el camp de la narrativa i la poesia ha estat reconegut i premiat. Pel que fa a teatre, ha participat en diferents muntatges i gires d’espectacles i algun d’ells s’ha vist en la Mostra de Teatre d’Alcoi, però aquesta és la seua primera incursió en el món de l’escriptura dramàtica.

El Jurat d’enguany el formaven Carlos Ferrer Hammerlindl, Salvador Bataller Ferrer i Sílvia Navarro Perramón, que va ser guanyadora del Premi en l’edició 2018.

La convocatòria alcoiana és la més antiga per l’autoria de textos teatrals en l’àmbit lingüístic comú al valencià i, en aquesta edició, s’havien presentat un total de 41 obres de diferent procedència: 26 del País Valencià, 12 de Catalunya, 1 de les Illes Balears i altres dos d’autors residents a Madrid i Alemanya.

La dotació és de 8.000 euros i, a més, l’Ajuntament propicia l’edició de l’obra i té el compromís d’incloure-la en la Mostra de Teatre següent si arriba als escenaris. Precisament aquesta setmana es presentava ja editada l’obra premiada l’any anterior ‘Un turista se suïcida’, amb la presència a Alcoi de l’autora que, segons les bases del certamen, era membre del Jurat d’enguany. Actualment l’edició està a càrrec del segell valencià Bromera i ara s’inicien les gestions per materialitzar el text ‘Hotel Fontana’, Premi del 2019.

L’acte també ha coincidit amb el 7è aniversari de la recuperació de la gestió pública del Teatre Calderón per l’Ajuntament, com ha recordat el regidor de Cultura, qui ha afegit la dada d’haver-se superat els 250.000 espectadors en aquesta etapa de gestió municipal.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *