foradia ivace

En marxa tres plans d’ocupació

Els 76 participants als taller són persones sense treball majors de 25 anys. La inversió total per a les brigades de netja, de treballs forestals i taller d’ocupació és de 467.000 euros.

plans-ocupacióL’Ajuntament d’Alcoi ha posat en marxa tres diferents plans d’ocupació: un taller d’ocupació anomenat ‘Alcoi: Ponts de Formació’; una brigada de neteja i una altra de treballs forestals de prevenció d’incendis. La inversió total en les tres accions és de 467.000 euros.

‘Alcoi Ponts de Formació’ és un taller d’ocupació en el que participaran un total de 36 persones. Per una banda estarà el personal docent i administratiu i per l’altra, l’alumnat amb 10 alumnes per cadascuna de les modalitats: jardineria, obra i pavimentació.

Durant 6 mesos els alumnes aprendran un ofici amb classes teòriques al mateix temps que durant les pràctiques realitzaran diferents treballs que ajudaran a millorar la ciutat. Pel que fa a la especialitat d’obra, s’invertirà en el ‘Manteniment i conservació de la Masia Mascarella de Ferran’. Respecte a l’especialitat de ‘pavimentador-empedrador’, milloraran les voreres en diferents zones d’Alcoi. Per últim les actuacions de jardineria es desenvoluparan a les zones verdes de la riba del riu Riquer: treballs de poda, replantació de gespa, reparacions de murs de pedra, manteniment de mobiliari urbà. Els participants al taller són persones sense treball majors de 25 anys, i l’acció està finançada pel Fons Social Europeu, la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Alcoi.

La Brigada de Neteja treballarà durant 4 mesos en diferents tasques per millorar l’aspecte general de la ciutat i la higiene urbana d’Alcoi. En total són 30 persones distribuïdes en tres grups: el primer ha començat a treballar al llit del riu, des de Cervantes a Algessares; el segon estarà a la ‘Via Verda Urbana’ és a dir, zona del carrer Perú, Isabel La Catòlica i Escultor Peresejo: i per últim, el tercer inicia els seus treballs al polígon ‘El Clérigo’. A banda de netejar, també realitzaran tasques de desbrossament. Aquest taller es duu a terme gràcies al pla conjunt signat entre la Generalitat Valenciana, Diputació d’Alacant i el propi Ajuntament. Cada institució aporta un terç dels costos.

Per últim les 10 persones que formen la Brigada Forestal prepararan la muntanya per tal d’evitar incendis. Han començat la seua tasca desbrossant la zona que hi ha a Sant Antoni, més enllà dels paellers, a la pista forestal que duu a la Canal en l’encreuament amb Ibi. El temps en què es trobarà activa aquesta Brigada és de dos mesos i dues setmanes. La Generalitat subvenciona al 100% el sou dels treballadors mentre l’Ajuntament finançarà el cost dels materials.

L’alcalde d’Alcoi Toni Francés destaca que “amb aquests tallers potenciem la reinserció laboral ja que aquestes persones, que fa temps que no tenen cap ocupació, aprenen un ofici i tenen estabilitat laboral durant un temps, al mateix temps que millorem diferents espais públics de la ciutat”. Francés subratlla, a més,  que “aquestes més de 70 persones treballaran durant un temps, i faran d’Alcoi un espai millor que entre tots i totes hem de mantenir”.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *