foradia elgrat

L’Escola Canta reuneix a uns 400 alumnes a l’auditori Amando Blanquer

Aquest va ser un concert col·lectiu del curs 2021-2022 que va celebrar-se durant el divendres 3 de juny

L’auditori Amando Blanquer (Amfiteatre de la Zona Nord), ha acollit un concert col·lectiu del curs 2021-2022 de l’Escola Canta a Alcoi. Aquest esdeveniment musical va reunir a prop d’uns 400 escolars dels centres CEIP Horta Major, CEIP El Romeral, CEIP Sant Vicent, les Esclaves, i el CEE Tomàs Llàcer. A més, també van participar alumnat de música i dansa del Conservatori Municipal Joan Cantó, i l’Escola Municipal de Teatre.

La cantata que va interpretar-se va ser ‘El cor de la Terra’, que és una composició d’una durada d’uns 45 minuts, que combina música, cant coral, moviment coreogràfic i escenes teatrals.

Les lletres de les cançons que es van interpretar tenen una gran qualitat poètica i aborden una temàtica molt actual com l’emergència climàtica que pateix el planeta. A més, el text també vol transmetre un missatge optimista i diu que si l’ésser humà pren consciència de la realitat i modifica els seus hàbits i actituds es pot revertir la situació de la Terra. Pel que feia a la part teatral, és una trama entre quatre amics, companys de classe, que proposen fer una pel·lícula documental sobre l’emergència climàtica. Els seus diàlegs són breus i carregats d’humor que van fer avançar la peça entre cançó i cançó, però que convidaven a la reflexió i a la reacció individual i col·lectiva per a capgirar la situació.

Aquesta ha sigut la segona edició de l’Escola Canta, que és una iniciativa educativa que va nàixer el curs 2017-2018 de la mà de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, i de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. El projecte està pensat per a les escoles de primària, i la idea és que les regidories d’Educació dels ajuntaments implicats, així com el Servei d’Educació Plurilingüe de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, per a impulsar el Pla de Normalització Lingüística dels centres.

Un altre dels objectius de la iniciativa, és donar a conéixer la nostra cultura amb la combinació de la llengua i la música. El projecte també permet posar en contacte l’alumnat i el professorat amb bandes de música, entitats artístiques de gran rellevància en la vida cultural dels pobles i ciutats del territori valencià.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *