foradia subscriutegrat

Tirantianes entrega els seus premis de microrelats per la Igualtat de Gènere 2019

En aquesta convocatòria, la dotzena edició ja, hi han participat 13 centres educatius de tot el País Valencià

L’Associació Cultural Tirantianes, vinculada a l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, va fer entrega dels premis de microrelats el passat dilluns 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

La convocatòria té com a objectiu principal la sensibilització i la prevenció contra la discriminació de gènere i sexual i convoca anualment, a través d’un concurs literari, els joves de Secundària i cicles que vulguen participar-hi.

En aquesta convocatòria, la dotzena edició ja, hi han participat 13 centres educatius de tot el País Valencià, coordinats per 26 professors, i un d’Itàlia, amb un total de 343 originals presentats. Les obres guardonades han quedat de la manera següent: en la categoria A (1r i 2n d’ESO), el 1r premi ha sigut per al microrelat ‘Xiqueta’, de Paula Donet Bosch, mentre que ‘La foto’, de Sara Gregori Frasquet, s’ha endut el segon; en la categoria B (3r i 4t d’ESO i 1r i 2n d’FP bàsica), ‘Abans que tu’, de Patricia Fernández Adrià ha quedat en primer lloc, i Click, de Clara Martínez Albelda, el segon; i en la categoria C (Batxillerat i cicles formatius) el microrelt Díaz, de Lucía Navarro Cuadrado, ha guanyat el primer premi, i Paraules, de Lucía Ruano Bou, ha estat la finalista. A més s’han reconegut dos premis extraordinaris més als alumnes de l’IES Tirant lo Blancde Gandia Aina Bañuls Ferrer, de 3r d’ESO, autora de Potser aquest siga el meu lloc, i a Iván Crespo Gadea, de 1r de batxillerat, autor de l’obra Últim poema.

Els premis han comptat amb l’assistència de les persones guardonades, que han estat acompanyades de familiars i amics. A més a més, hi ha participat en el lliurament de premis diverses autoritats locals, com ara l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant Ripoll, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro Blasco, i la regidora d’Educació i directora de l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, Carmen Fuster Mollà Fuster. També van assistir-hi alguns membres del jurat i de l’associació Tirantianes, com és el cas de Mercè Morell Gregori, presidenta de l’associació, el vicepresident de l’associació Tirantianes i vicedirector Joan F. Marí Just, la professora Pepa Savall Miñana i l’escriptor Juli Capilla.

En acabar l’acte, l’alumnat premiat ha realitzat la gravació audiovisual dels seus microrelats per a la seua difusió en la web del centre, Ajuntament i Ràdio Gandia dintre de la campanya de difusió ‘cada 25 conta’.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *