foradia subscriutegrat

L’Ivace destina més de 37 milions d’euros per a la millora d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana en 2022

Estan dirigides a tots els ajuntaments de la Comunitat i compten amb dues línies d'actuació: una per a les localitats en risc de despoblació dotada amb 2 milions d'euros, i una altra de 35,42 milions d'euros per a la resta de municipis.

L’Ivace ha convocat noves ajudes per valor de 37,42 milions d’euros per a la millora i modernització d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana en 2022. Contemplen subvencions de fins al 100% amb l’objectiu de millorar la qualitat dels parcs empresarials i facilitar la instal·lació en ells de noves empreses que generen ocupació i ajuden a dinamitzar l’economia de municipis i comarques. Enguany és necessari que el sòl per al qual se sol·licita la subvenció estiga incorporat al Mapa de Sòl Industrial de la Comunitat que gestiona l’Ivace.

La convocatòria incorpora noves actuacions subvencionables entre les quals destaca l’obra civil per a la portada total o parcial al polígon industrial de serveis com a energia elèctrica, gas, fibra òptica, telecomunicacions i aigua que permetrà donar un major subministrament a les empreses, i la construcció de grans infraestructures que beneficien a l’àrea industrial com un baixador ferroviari, ponts o creació de vials d’accés al parc empresarial.

També se subvencionarà l’adquisició de terrenys confrontants a l’àrea industrial per a l’ampliació de viaris, zones verdes, aparcaments, accessos, amb la finalitat de superar en un 5% o més els estàndards exigits en la normativa urbanística, així com la implantació en el polígon o en terrenys confrontants d’estació de servei, centre polivalent, servei de correus, oficines bancàries, instal·lacions per a la pràctica esportiva, centre d’educació infantil, hotel i servei de salut i restauració.

S’inclou la millora en el subministrament elèctric tant en mitjana com en baixa tensió, així com generació d’energia renovable per a tot el polígon, la implantació d’algun sistema que permeta la identificació correcta dels codis LER (Llista Europea de Residus) dels residus generats, la creació d’un cens d’empreses de les àrees industrials, l’eixample dels vials i pàrquing de camions.

L’adequació de marquesines per a les parades d’autobús dins del polígon industrial o en un radi de 300 metres i la creació o millora de zona/punts de recàrrega de vehicles elèctrics dins del parc empresarial (incloses bicicletes elèctriques i patinets elèctrics) són també algunes de les noves actuacions.

Ampliació actuacions

De la mateixa manera, s’ampliaran altres actuacions ja existents com l’obra civil que permeta la implantació de fibra òptica i altres serveis o infraestructures susceptibles de ser cablejades, increment d’hidrants i millora del sistema de proveïment d’aigua contra incendis, directori d’empreses i serveis, adaptació de vials i senyalística i sistema de recollida d’aigües pluvials.

Presentació sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds es va iniciar dijous passat 27 de gener de 2022 i finalitzarà el pròxim 21 de febrer de 2022.

La tramitació tant de la sol·licitud, com en general del procediment, serà electrònica i requerirà que l’entitat sol·licitant dispose durant totes les fases del procediment de certificat de representant d’entitat emés per l’Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana, o per qualsevol entitat reconeguda en la Llista de confiança de prestadors de serveis de certificació establits a Espanya, publicada en la seu electrònica del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Pots informar-te en el telèfon 96 120 96 30 o a través d’aquest enllaç

Font: Redació./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *