foradia subscriutegrat

El Centre Ovidi Montllor presenta el dijous 12 de desembre el projecte de Llei d’Igualtat Lingüística d’ACPV

L'acte de presentació del projecte de llei serà a les 19 hores

Dijous 12 de desembre, a les 19 hores, Acció Cultural del País Valencià presenta, al Centre Ovidi Montllor d’Alcoi, la seua seu a l’Alcoià-Comtat, el projecte de Llei d’Igualtat Lingüística. 

La proposta, que pretén que els partits polítics la incorporen i defensen com a mesura de consens i positiva per a continuar avançant en favor de la llengua, està basada en el llibre ‘Igualtat Lingüística. Capgirar el desús i la subordinació’, de Francesc Esteve, tècnic lingüístic del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i membre de la Secció de Política Lingüística d’ACPV, i d’Alfons Esteve, cap del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València i membre de la Secció de Política Lingüística d’ACPV. 

ACPV va fer pública per primera vegada la proposta d’una Llei d’Igualtat Lingüística l’any 2015, i des d’aleshores, el document ha sumat un consens creixent entre les entitats que treballem per la llengua, associacions, sindicats i partits. Ara ACPV entén que ha arribat el moment de posar sobre la taula un text complet del que podria ser la Llei, com a punt de partida del que hauria de conduir, en la aquesta legislatura, a la seua tramitació i aprovació parlamentàries.

L’acte de presentació del projecte de llei comptarà amb la presència dels dos coautors del llibre, Francesc i Alfons Esteve, i estarà conduït pel professor i escriptor, Francesc Gisbert.

#4D, Dia dels Drets Lingüístics als País Valencià

Cal remarcar que aquest dimecres, 4 de desembre, ACPV celebra, junt a altres entitats, com ara Escola Valenciana, el Dia dels Drets Lingüístics al País Valencià. Des de la Coordinadora han enviat un informe de “vulneracions lingüístiques” recollides durant aquest any. L’objectiu és, diuen, “visibilitzar les discriminacions que patim les persones valencianoparlants i per a exigir que les administracions públiques posen fi a aquestes vulneracions” de drets lingüístics.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *