foradia subscriutegrat

Enguany, adés, despús-ahir i despús-demà, adverbis de temps amb denominació d’origen

La diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, ressalta la tasca de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València per reivindicar els adverbis de temps més genuïns del valencià

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València llança una campanya per a reivindicar els adverbis de temps més genuïns del valencià, segons ha explicat la diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno.

L’any 2020 el recordarem per moltes motius, però mentre parlem de l’any que estem vivint hem de preferir usar l’adverbi ‘enguany’ a altres maneres de referir-s’hi. Igualment, podem referir-nos al un temps passat molt pròxim al present, fa poc, fa uns instants o fa unes poques hores amb el mot ‘adés’. El dia dia anterior a ahir és ‘despús-ahir’, com el dia posterior a demà és ‘despús-demà’.

Quatre expressions del temps tan nostrades que hem de treballar per a mantindre-les ben vives.

Això és el que ha pensat la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València que ha encomanat a Virgínia Mínguez, la il·lustradora coneguda com Palmera, uns dissenys que ens recorden les rejoles hidràuliques, un altre emblema de la ceràmica valenciana.

Les bosses de tela, de cotó ecològic, han sigut confeccionades a Cocentaina per l’empresa Texaguila i estampades a la ciutat de València per Artefacte.

Han format part d’una campanya de difusió per els xarxes socials de Facebook i Instagram de @Valencià a la Dipu, el compte de la Unitat de Normalització Lingüística. Està previst que arriben als ajuntaments a partir del mes de setembre.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *