foradia pressupostparticipatiualcoi

Xàtiva organitza la jornada ‘Fem natura’ per al dissabte 14 de desembre amb motiu del Dia de la Muntanya

L’activitat ecològica consistirà en una batuda per fer un estudi de la tipologia de residus i programar una neteja per al proper mes de febrer

La regidora de Medi Ambient de Xàtiva, Reme Sinisterra, i el president del Consell de la Joventut, Guillermo Delegido, han presentat a l’Ajuntament l’activitat ‘Fem natura’, una excursió que tindrà lloc el proper dissabte 14 de desembre, coincidint amb el Dia de la Muntanya.

La jornada començarà a les 9 del matí, amb eixida des de la porta de l’Ajuntament de Xàtiva, per iniciar el camí cap a la Casa de la Llum passant pel Camí de Sant Antoni i per la Cova Negra. La idea és realitzar una batuda per tal de fer un estudi del tipus i la quantitat de residus que es troben a l’entorn natural municipal, amb la intenció de poder fer una neteja el proper mes de febrer de 2020 coincidint amb el Dia de l’Ecologisme. La tornada està programada cap a les 12 del migdia.

Hem decidit dur a terme aquest projecte amb uns objectius definits per a fomentar la conscienciació de la ciutadania i promoure actituds que augmenten el benestar dels nostres paratges naturals“, ha manifestat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, qui ha animat a la participació assegurant que “és necessària la col·laboració de voluntaris, tant menuts com grans, per a aportar el nostre gra d’arena en accions enfocades a la lluita contra el canvi climàtic“.

Per la seua part, el president del CJX, Guillermo Delegido, ha incidit en que “els i les joves hem de lluitar contra el canvi climàtic i ajudar a fer un món més sostenible. Sempre es parla del món que viurem en 2050, un món que viurem els joves de hui en dia, pel que hem de fer del món un lloc millor per a nosaltres no sols per als nostres fills i filles“. Delegido també ha recordat que “el Consell de la Joventut està conformat per moltes associacions que tenen com a nucli central la natura i l’ecologisme“.

Amb motiu de la jornada, en l’activitat no s’empraran plàstics d’un sol ús, sinó que s’utilitzaran botelles i gots reutilitzables, a més de proveir als participants d’un mapa amb el que poder fer l’estudi de la brutícia que es trobe a la zona. Aquest estudi servirà per poder fer el proper 8 de febrer una neteja selectiva, que posteriorment es dipositarà als contenidors corresponents.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *