foradia cdturisme

Finalitzat el protocol de coordinació contra la Violència de Gènere d’Alcoi

Va ser presentat en l'última Mesa de coordinació de Viogen

Dijous passat 12 de desembre va tindre lloc a l’Ajuntament d’Alcoi la Mesa de coordinació de Viogen, que va servir per a actualitzar dades i continuar treballant per la coordinació de tots els seus components. L’Ajuntament destaca que van presentar el protocol de coordinació contra la Violència de Gènere d’Alcoi.

Aquest protocol naix com un instrument de treball per a guiar a professionals de diferents àmbits que intervenen l’atenció a les víctimes de violència gènere a Alcoi. Sorgeix de la voluntat d’oferir una assistència integral més eficaç i especialitzada que evite en la mesura que siga possible la doble victimització de les dones i els seus menors, redundant en una major protecció i seguretat, al mateix temps que facilita la recuperació integral de les víctimes.

La intenció és augmentar i millorar la coordinació ja existent entre els agents que intervenen i algun moment tenen contacte amb les víctimes de violència masclista, delimitant el seu àmbit d’actuació, competències i funcions. Respectant en tot moment els seus protocols interns d’actuació i facilitant que la informació fluïsca entre els recursos, al mateix temps que s’eviten duplicitats i es racionalitzen esforços.

La finalitat és prevenir la violència de gènere a través d’una detecció primerenca i una intervenció ràpida i coordinada per part dels serveis i recursos especialitzats, així com dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, adaptant-se a les necessitats de les víctimes i oferint una resposta unànime i de rebuig davant la violència. També té com a objectius sensibilitzar a les persones professionals sobre la gravetat de la violència de gènere, així com promoure el coneixement i compliment de les pautes a seguir per les persones dels diferents serveis i entitats que intervenen amb les víctimes de la nostra ciutat. També pretenen generar espais comuns de consens per a compartir i instaurar criteris d’actuació entre professionals en l’abordatge de la violència de gènere i assegurar una atenció de qualitat, especialitzada i individualitzada dirigida a les víctimes de violència de gènere que active la seua resiliència, facilitant la reparació del mal causat i amb això, la seua millora.

Aquest protocol passarà d’ací a poc temps per comissió i per ple per a poder ser aprovat. La mesa de coordinació Viogen es reuneix de manera anual i la formen representants del Govern Municipal, de tots els cossos de seguretat, així com de l’OAVD, Oficina d’Atenció a les Víctimes del Delicte i com a novetat, representants de l’Àrea de Salut i del col·legi d’Advocats, com va destacar com a positiu la cap de la Unitat de Violència sobre la Dona de la Subdelegació del Govern d’Alacant, Modesta Salazar.

Des del Govern Municipal volem acabar amb aquesta xacra que és la violència masclista, treballem per la coordinació de tots els efectius professionals, que és molt bona, però volem millorar-la perquè siga millor encara, per això també han participat en la taula representants de Sanitat i del Col·legi d’Advocats, perquè són també agents implicats“, explica la regidora d’Igualtat, Aranza de Gràcia.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *