foradia subscriutegrat

Aprovada la concesió de 400.000 euros per finalitzar la primera fase de les obres de Fundació Museu del Tèxtil

El President d’ATEVAL-CV, Càndid Penalba, exposa al Patronat que Les Corts han aprovat una esmena als Pressupostos del Consell de 2020 per incloure esta aportació

La Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana ha agraït a la Generalitat la concessió d’una ajuda de 400.000 euros per finalitzar la primera fase de les obres. El President d’ATEVAL-CV, Càndid Penalba, exposava en una reunió del Patronat de la Fundació que Les Corts han aprovat una esmena als Pressupostos del Consell de 2020 per incloure esta aportació. Un fet que ha estat rebut amb satisfacció pels membres de la fundació. El seu President i Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, tenia paraules d’agraïment per Penalba i per al President de la Generalitat, Ximo Puig, per les gestions realitzades i la confirmació de l’arribada de l’aportació prevista.

Esta subvenció de 400.000 euros, inclosa en una esmena als pressupostos del Govern del Botànic per al proper any, se suma així als 300.000 assumits per la Generalitat en 2019 i als 200.000 que aporta l’Ajuntament d’Ontinyent, per a un total de 900.000 euros invertits a la 1ªfase de construcció del museu, en la nau més propera a la Plaça de la Concepció, que s’espera que estiga finalitzada al voltant del proper mes d’abril.

Estes obres, que van requerir d’uns enderrocs per part de l’Ajuntament a les naus que havien quedat fora d’ordenació, es veuran continuades amb una 2ª fase a la nau més propera al riu Clariano. Per avançar en esta línia, la reunió també aprovava una aportació de 74.500 euros de Caixa Ontinyent per finançar la redacció del corresponent projecte. Les accions vinculades a la construcció del Museu suposen la part central del pressupost de la Fundació per al proper any que la sessió de hui del patronat aprovava per un import total de 668.000 euros, fonamentat en les aportacions de la Generalitat, l’Ajuntament i Caixa Ontinyent.

Reincorporació d’AITEX al patronat i altres acords

En la sessió d’aquest dimecres es confirmava també la reincorporació com a membre del patronat d’AITEX, l’Associació d’Investigació de la Indústria Textil, qui l’havia abandonat anys arrere, quan el futur de la Fundació Museu del Tèxtil estava en l’aire. El Director General d’AITEX, Vicente Blanes, mostrava la voluntat de l’entitat “de col·laborar en l’impuls al Museu i aportar una visió tècnica en tot allò que se’ns requerisca com a Institut Tecnològic del sector a la Comunitat Valenciana”. En reconeixement al gest d’AITEX, el Patronat ha acordat que la seua propera reunió (en març de 2020) serà a la seu d’AITEX en Alcoi, encetant així una línia d’acció per la qual es celebraran reunions de l’entitat en diferents espais vinculats al sector.

Per altra banda, el Patronat de la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana aprovava també l’auditoria comptable encarregada per l’Ajuntament d’Ontinyent que permetrà ajustar els procediments administratius de la Fundació als del sector públic; s’ha incorporat un nou Conseller al Patronat (Joan Sanchis, regidor de Territori a l’Ajuntament d’Ontinyent); i s’ha modificat la composició del Consell de Direcció, que passa a estar integrat per Maria Reig (Ateval), Vicent Ortiz (Caixa Ontinyent) i Ricard Gallego (Ajuntament d’Ontinyent). El Patronat ha encarregat a aquest consell les gestions oportunes amb el professor de museografia de la Universitat de València Rafael Gil per encetar els treballs de Musealització i el Pla d’Ús del Museu del Tèxtil, que s’haurà d’incorporar al projecte d’execució d’obres de la següent fase.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *