foradia subscriutegrat

Lucas Marco presenta en Ontinyent “Simplemente es profesionalidad. Historias de la Brigada Político-Social de València”

L'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida i el Magnànim organitzen l'acte demà divendres al Centre Cultural Caixa Ontinyent

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació i l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida presenten demà divendres, 10 de gener, el llibre ‘Simplemente es profesionalidad. Historias de la Brigada Político Social de València’, del periodista Lucas Marco.

L’acte de presentació tindrà lloc a les 19.30 hores al Centre Cultural Caixa Ontinyent (carrer Gomis, 3, Ontinyent), i en ell està anunciada la participació, junt amb l’autor, de l’historiador Àngel Cambra i de Vicent Flor, director del Magnànim.

L’obra de Marco va resultar guanyadora en 2017 del I Premi Josep Torrent d’Investigació Periodística i s’ha convertit en un dels títols més venuts del Magnànim en 2019 (ja va per la segona edició). Es pot comprar en llibreries i en la botiga online del Magnànim: www.alfonselmagnanim.com.

Una intensa i difícil recerca

El llibre ‘Simplemente es profesionalidad. Historias de la Brigada Político Social de Valencia’ desvela, per primera vegada, qui eren els agents de la repressió policial franquista a la capital del Túria. Amb materials inèdits d’arxiu i entrevistes a policies i detinguts, el periodista Lucas Marco traça les històries dels agents de la Brigada Político Social durant el franquisme i el seu esdevenir després de la mort de Franco. Pel llibre desfilen alguns dels més importants agents, com ara Antonio Cano, José de Oleza, Tomás Cossías, Manuel Ballesteros o Benjamín Solsona, aquest últim investigat pel Jutjat d’Instrucció número 1 de València arran de la querella presentada recentment per detinguts antifranquistes.

L’autor, que va obtenir la I Beca de Periodisme d’Investigació Josep Torrent atorgada per la Unió de Periodistes, presenta el retrat més complet dels agents de la Brigada Político Social de València realitzat fins a dia de hui, així com aspectes desconeguts, com ara la influència de la Gestapo. El llibre també inclou fotografies i diversa documentació al voltant de la repressió franquista a València des de la postguerra.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *