foradia subscriutegrat

Xàtiva inaugura el nou Centre d’Interpretació de l’Espai Borja

La inversió, de 60.000 euros, es complementa amb la subvenció de 80.000 euros procedents de Turisme CV per promocionar la marca Territori Borja

Xàtiva ha inaugurat el nou Centre d’Interpretació de l’Espai Borja, situat a la capella de l’Antic Hospital de la ciutat, a la Plaça Calixte III, que porta per nom precisament el d’un dels dos Papes xativins. La inversió total per condicionar l’emplaçament ha sigut de més de 60.000 euros, la meitat dels quals han estat finançats per Turisme Comunitat Valenciana. L’espai, que tindrà entrada gratuïta, s’obrirà de dimarts a dissabte d’11 a 14h i de 17 a 19h, i els diumenges d’11 a 14 hores.

Amb aquest espai es posa en valor un lloc emblemàtic de la ciutat com és l’antiga capella de l’Hospital Reial, amb la finalitat de configurar un producte turístic cultural a Xàtiva. L’objectiu d’aquest espai Borja és convertir-se en un espai de coneixement i difusió de la història i la seua vinculació a Xàtiva d’una de les famílies més importants del Renaixement a nivell internacional, dotant-lo de tots els serveis d’atenció al visitant necessaris per divulgar el patrimoni històric local.

La tematització de l’espai incorpora a la visita recursos museogràfics moderns i sensorials que tenen com a finalitat la d’adaptar l’espai a les noves exigències de la demanda per a captar més públic. Les propostes expositives permeten distints nivells de lectura de forma que resulten comprensibles i atractives per a persones de totes les edats i nivells d’especialització.

La sala està dominada per un bosc de panells gràfics amb monitor integral, que permet al visitant explorar els distints recursos i productes turístics sobre els moments de la història que ofereixen tant Xàtiva com els Borja. També hi ha disposats dos panells representatius dels dos Papes Borja, Calixte III i Alexandre VIé, i l’espai està il·luminat mitjançant tecnologia led per generar un ambient acollidor. Un vinil cobreix la porta principal, i també s’han ubicat bancs de cortesia tant per a adults com per a xiquets. La tematització de l’espai garantirà l’accés i l’ús de l’equipament per a totes les persones, especialment per a aquelles de mobilitat reduïda o amb limitació sensorial.

Actuacions Territori Borja

A més a més, Turisme Comunitat Valenciana també ha aprovat una subvenció de 80.000 euros, emmarcada en el conveni ‘Territori Borja’, per tal de promocionar la marca del producte turístic. La finalitat és cohesionar i posicionar aquesta marca, alineada amb les estratègies turístiques del producte i d’atenció al turista.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *