foradia subscriutegrat

Aurora Serrat, Altea: “Volem un turisme que es puga devorar”

Ens apropem fins a Altea per conèixer l'exposició d'Antoni Miró i els objectius que el municipi té en matèria cultural i turística

Parlem amb la regidora de Cultura, Conservatori i Arxiu Municipal d’Altea, Aurora Serrat, sobre la mostra ‘De mar a mar’ del pintor alcoià i de la Capitalitat Cultural Valenciana que ostenta el municipi.

Altea sempre ha estat conegut per ser un “poble d’artistes”. Mostra és la Facultat de Belles Arts, i les dues càtedres, Anetta Nicoli, per la UMH, i la d’Enric Valor, per la UA. Així ho recorda la regidora de Cultura, Conservatori i Arxiu Municipal, Aurora Serrat, qui porta mig any al front d’aquestes responsabilitats arran de la coalició que el seu partit, Compromís, ha dut a terme amb el PSOE, per governar al municipi.

Apreciem molt a Antoni Miró; ell va viure ací deu anys, durant els setanta“. El ‘retornar’ a aquest espai tan apreciat del pintor alcoià ha estat el leit motiv de l’exposició ‘De mar a mar’. “Hi ha 10 escultures, de la ‘Suite grega’, que poden veure’s al passeig, més la resta, altres 10, que fa sobre altres pintors, que estan al Palau“. Unes peces que han estat objecte d’actes vandàlics, lamenta.

Està clar que l’art està per a provocar, i pot haver a qui no li agrade. No censurem cap expressió ni pensament, però no tolerem que hagen trencat les escultures“. Als pocs dies de la inauguració, algú va doblegar i trencar algunes escultures, que ja estan reparades, assegura Serrat. Unes figures que combinen a la perfecció amb un fons inimitable: el blau infinit.

Tenir la Capitalitat Cultural Valenciana respon a un gran projecte; la vessant de la mar de cultures, de lletres, espectacles, art…“. Altea, de fet, és escenari de diversos cicles de concerts, durant tot l’any. “També seguim traient l’art al carrer; volem créixer i consolidar-se“. Per a mostra, un botó. La localitat està a punt d’acollir la quarta edició dels Premis Altea de Literatura i Investigació, on s’han anat sumant més de seixanta participants en les darreres edicions. “En Altea busquem un turisme que es puga devorar per tothom“. En total tres sales expositives, la fira de Mostra al Carrer i noves formes per explorar. “Anem a dur a terme el Festival de Música Clàssica Internacional, BEATIK 2020, a més d’un certamen sobre sèries; tornarà també el projecte ‘Com sona l’ESO’”. Un ampli ventall cultural per donar la benvinguda als turistes.

Font: Marta Gisbert./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *