foradia ivace

Gandia redueix els impostos un 9% des de 2016 i no pujarà l’IBI en 2020

Gandia assegura haver estat reduint els impostos un 9% des de 2016

El regidor delegat d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per tal d’anunciar que Gandia no pujarà l’IBI en 2020, després d’haver estat reduint els impostos un 9% des de 2016.

Cal recordar que el passat 28 de desembre es va publicar en el BOE l’ordre de la Direcció General de Cadastre de la possible revalorització dels valors cadastrals per a més de 1.000 municipis en tot Espanya i el percentatge aplicable en cada cas. L’actualització és potestativa o obligatòria depenent de cada municipi“, ha recordat el Consistori.

En el cas de Gandia, com a conseqüència del pla d’ajust imposat pel Ministeri d’Hisenda, és obligat actualitzar els seus valors en tindre una ponència que els remonta a l’any 1997 i, per tant, entra dins d’aquesta actualització del 3% obligatòria.

Doncs bé, com va passar al 2018 i al 2019, Gandia continuarà impedint que eixe ajust dels valors cadastrals repercutisca en les butxaques de la ciutadania i el mecanisme o la via que tenim per a impedir-ho és rebaixar el tipus impositiu en la mateixa quantitat que puja el valor cadastral per tal d’anul·lar una pujada de l’IBI. Des del govern local no anem a consentir cap nou increment dels impostos associats als bens immobles de la nostra ciutadania“, ha assegurat Gregori.

Tot al contrari, com ja es va fer al final de la legislatura anterior, al llarg d’aquesta s’anirà baixant progressivament la pressió fiscal “en la mesura que la llei ho permeta, fent valdre el compromís electoral que aquest govern va assumir“. “De fet, si fem balanç de la pujada impositiva del govern del Ministeri d’Hisenda de Montoro en 2016, el govern local, dins de la llei, ha aconseguit baixar per dues vegades l’IBI un percentatge que, tot i que modest, de forma acumulada suposa un 2’1%. D’altra banda, si tenim en compte l’increment de l’IPC, que des de 2016 fins ara no s’ha repercutit (que és del 6’9%), es pot concloure també que, en termes reals, la pressió fiscal de l’IBI s’ha reduït un 9%“.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *