foradia cdturisme

Comença la novena fase de restauració de l’ermita del Puig de Xàtiva

Un helicòpter transporta els materials de construcció fins el cim de la muntanya on se situa el temple de propietat municipal

Un helicòpter de transport ha dut a terme l’aprovisionament de materials amb què arrenquen les esperades obres de la novena fase de la restauració de l’ermita del Puig de Xàtiva. L’operació s’ha iniciat passades les 9:30 hores del dimecres 8 de gener i ha consistit en més de 6 hores de vols de càrrega de materials de construcció.

Aproximadament, 150 tones de diversos materials i eines d’obra. La participació de mitjans aeris deriva de la complexitat que té l’accés al temple, a través d’una escarpada drecera que impossibilita l’accés a vehicles rodats.

El tinent d’alcalde Ignacio Reig, coordinador de Polítiques del Medi Urbà i Serveis Municipals, ha mostrat la seua satisfacció. “Finalment hem pogut iniciar la novena fase d’unes obres que teníem pendents des que començàrem a governar“. Reig també ha avançat que “ens quedaria una última fase, la desena, que tindria un cost d’al voltant de 200.000 euros i que ens permetria tenir completament restaurat l’edifici“.

Sobre els treballs

La novena fase de la rehabilitació de l’ermita del Puig s’adjudicà en abril de 2019. L’empresa adjudicatària ha sigut la xativina Consval 2012 S.L. i la direcció de l’obra recau sobre Vicent Torregrosa, arquitecte conservador del castell. El pressupost de les obres adjudicades ascendeix a 119.998,12 euros. S’espera que les obres tinguen una duració estimada de 4 mesos.

La novena fase se centrarà en la reconstrucció de la volta d’accés, així com en la construcció de cobertes de la resta del conjunt d’edificis. Concretament, les actuacions pendents que s’integren en aquesta fase consisteixen en la recuperació dels murs de la casa de l’ermità, la finalització de l’entrebigat del forjat, el cobriment de la sagristia i l’edifici annexe i la reconstrucció de la volta de creueria del pati d’accés.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *