foradia subscriutegrat


En marxa el procés per a integrar la Colònia d’Aviació en Santa Rosa

L'Ajuntament d'Alcoi ha anunciat que és "necessària" una modificació puntual del PGOU que correspon al ple municipal

La integració de la Colònia d’Aviació avança, explica l’Ajuntament. S’ha aprovat i publicat l’informe ambiental i territorial de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana, de l’àmbit denominat Colònia d’Aviació. Amb ell, acaba la fase ambiental i s’inicia la fase urbanística perquè l’Ajuntament puga integrar aquest important espai en el barri de Santa Rosa.

Aquesta modificació urbanística del PGOU definirà les obres de rehabilitació dels espais públics així com les condicions per a la rehabilitació edificatòria i la construcció de nous immobles. En definitiva, Santa Rosa incorporarà 7.500m2 de sòl públic, dotant al segon barri alcoià més poblat, d’un gran espai amb nous serveis i infraestructures.

En aquests moments, l’Ajuntament ha d’incorporar els resultats de la fase ambiental a la documentació tècnica existent que, al seu torn, ha d’estar supervisada per tots els departaments municipals implicats. Incorporada i revisada la informació, el següent pas serà portar la proposta de modificació puntal al ple de l’Ajuntament d’Alcoi perquè s’aprove el seu sotmetiment a informació pública. Aquesta fase d’exposició pública serà de 45 dies, transcorregut els quals, i contestant les al·legacions pertinents, si n’hi haguera, podrà realitzar-se l’aprovació definitiva de la modificació pel ple municipal, que és l’òrgan competent per a aquesta.

Des del govern es recorda, que, realitzat el Pla de Participació de la Colònia, i una vegada s’aprove la modificació del PGOU, el Ministeri de Defensa ja podrà realitzar la inversió de 500.000 euros en la zona, els habitants de la colònia podran optar a adquirir els seus habitatges i des de l’administració estatal s’entregarà a l’ajuntament el sòl signat en el conveni, sumant la ciutat 7.500 metres públics per al barri de Santa Rosa, i donant resposta a una reivindicació històrica dels veïns de la ciutat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *