foradia subscriutegrat

Més d’una cinquantena de cites al Gran Teatre de Xàtiva en el primer semestre de 2020

Reconeguts artistes com ara Lola Herrera o Josep Maria Pou actuaran a Xàtiva; a més, es consolida el Festival MiL, amb la seua cinquena edició

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat la programació teatral d’aquest primer semestre de 2020. En total hi ha més de 50 cites programades per a aquests sis primers mesos d’any, el que suposa un acte cada tres dies i mig sense comptar els assajos i els muntatges, amb diferents disciplines com ara teatre clàssic, teatre escolar i familiar, dansa, grans produccions, música i lírica entre programació pròpia, privada i cessions a col·lectius socials per a actes de caràcter no lucratiu i benèfic.

Les obres més destacades tindran lloc el proper mes d’abril, amb la representació el divendres 25 de l’obra ‘Cinco hora con Mario’ de Miguel Delibes, amb la interpretació de Lola Herrera; i en juny, el divendres 5 amb l’obra ‘Viejo amigo Cicerón’, d’Ernesto Caballero i interpretada per Josep Maria Pou. El dia 19 d’abril, a més, hi haurà un teatre monòleg de Santi Rodríguez titulat ‘Infarto ¡No vayas a la luz!’. També destaca en el mes de març la representació de ‘El lago de los cisnes’, de Tchaikovsky, a càrrec del ballet de Sant Petersburg amb la participació de l’orquestra Olympic Symphony.

L’Ajuntament destaca també que el Festival MiL, ‘Música i Lletra’ de cançó d’autor també tindrà continuïtat en aquest any 2020, i es celebrarà del 21 al 30 de maig al Gran Teatre i a altres espais MiL. Es tractarà de la cinquena edició del certamen, el que el consolida com a referent de la cançó d’autor a la Comunitat Valenciana.

La programació ofereix en febrer teatre clàssic amb ‘La discreta enamorada’, de Lope de Vega, representada per Corrales de Comedias de Almagro (divendres 14) i l’obra ‘Per davant i per darrere’, de Michael Frayn, dirigida per Alexander Herold (divendres 21). En març es representarà ‘Perdidos entre dinousarios’ (dissabte 7) i a més del ballet també hi haurà dansa el dia 25, en una iniciativa del programa ‘Ballem!’, i una representació de ‘La Passió’, a càrrec de Teatre de la Lluna (diumenge 29).

Per últim, el ‘Ballem! 2020’ tindrà lloc el divendres 3 i dissabte 4 d’abril, amb un espectacle intergeneracional com a resultat d’un projecte intercentre de dansa, música i disseny. Pel que fa a altres esdeveniments i activitats locals, aquest mes de gener estan tenint lloc les presentacions de les falles de Xàtiva, que conclouran el cap de setmana de l’1 i el 2 de febrer amb l’exaltació de les Falleres Majors Patricia Viñes i Marives Puchades. A més a més les diferents organitzacions musicals i socials de la ciutat ocuparan l’espai al llarg d’aquests mesos amb més d’una desena d’activitats ja programades.

Els preus seran populars i oscil·laran entre els cinc i els quinze, exceptuant el ballet El Lago de los Cisnes, que tindrà un preu de 24 euros -19,5 amb descomptes- ja que es tracta d’una producció de ballet clàssic que comptarà amb orquestra en directe. Les entrades de quasi totes les actuacions estaran disponibles a partir del proper dilluns 20 de gener a la plataforma digital Instanticket i als llocs de venta habituals.

A més a més es continua un any més amb Platea, el circuit del Ministeri de Cultura i del Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música que permet portar obres de prestigi, i amb el projecte gratuït Amants del Teatre, del que ja formen part 720 persones i que compta amb descomptes i informació personalitzada, podent apuntar-se a la web del Gran Teatre.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *