foradia barnasants

L’Institut Andreu Sempere homenatja a les 22 víctimes alcoianes de l’holocaust

El centre alcoià ha organitzat aquest acte pel Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust en el qual han assistit diferents autoritats

En el dia 27 de gener se celebra el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, i per a rendir homenatge a les 22 víctimes alcoianes que ho van patir, l’Institut Andreu Sempere ha organitzat un acte commemoratiu per a recordar la seua lluita per la llibertat.

A aquest acte han acudit diferents autoritats, com l’alcalde de la ciutat, Toni Francés, o la Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, Rosa Pérez, a més de diferents representants dels partits polítics d’Alcoi.

Durant l’homenatge s’ha destacat la importància que té que els alumnes d’un institut participen en aquest tipus d’actes, ja que els permet conéixer aquesta part de la història. L’alcalde ha recalcat que “des de l’educació és com millor és lluita contra el feixisme i la intolerància”, ja que “l’odi continua estan present a la nostra societat”. A més també ha afegit que gràcies a la memòria “podem construir una societat en la qual cabem tots”.

La responsable d’escoles associades de l’UNESCO, Luisa Márquez Rodríguez, ha valorat el compromís de l’Andreu Sempere pel treball que realitzen per la memòria històrica i ha reconegut la figura de Paco Aura i de la gent que com ell va lluitar fins al final per la llibertat i per la democràcia, i ha demanat que es faça justícia per a les víctimes.

Rosa Pérez ha anunciat que des de la seua conselleria s’ha creat una campanya per a recordar a les 627 víctimes valencianes de l’holocaust, “Construïm Memòria”. A més, també ha valorat molt positivament la iniciativa de l’institut, ja que facilita que la gent jove conega la història. També ha afegit que s’ha de continuar lluitant per la llibertat, i per no perdre mai els nostres drets.

Per a finalitzar l’acte, un grup d’alumnes de l’Andreu Sempere ha llegit una xicoteta biografia de cadascun dels 22 alcoians que van patir als camps d’extermini nazis, i a continuació han fet una ofrena de flors.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *