foradia mediambient

Els aqüífers de la ciutat es mantenen en bons nivells

En aquests moments, es bombeja aigua entre 5 i 6 metres de profunditat

Imatge actual del Gorg del Salt de Planes, una xicoteta part del Barranc de la Encantada

Els aqüífers i pous d’Alcoi es troben a un bon nivell d’extracció, les últimes dades recollides, anteriors a l’arribada del DANA a la província d’Alacant, València i Múrcia, situa l’extracció en 5-6 metres de profunditat. Dades millor que en desembre de 2018 que se situava en 7,36 litres en el Molinar 1 i en 7,30 litres en el Molinar 2, i que són molt positives si els comparem amb altres ciutats de la província que  extrauen aigua a més de 100 metres de profunditat. L’aqüífer del Molinar, continua essent, el principal recurs hidrològic de la ciutat.

L’evolució del nivell estàtic de l’aqüífer del Molinar durant 2017 començava amb uns 5 metres d’extracció, millorant durant l’any i situant-se entre 3 i 4 metres durant els mesos de febrer a octubre, per a acabar l’any de nou, a més de 5 metres d’extracció. En 2018, l’extracció d’aigua en Alcoi se situava per damunt dels 5 metres, pujant a més de 6 a meitat de l’any i acabant 2018 amb més de 7 metres d’extracció. Al desembre de 2018, el nivell en el Molinar 1 estava en 7,36 metres i el Molinar 2 en 7,30 metres.

Les últimes dades registrades, juliol de 2019, ens situa en millors nivells d’extracció, entre 5 i 6 metres ja que, el Molinar 1 estava en 6,07 i el Molinar 2 en 5,65, això sense comptar les últimes pluges torrencials que s’han registrat durant el mes de setembre, relacionades amb el fenomen meteorològic del DANA. Per tant, cal seguir l’evolució, ja que, fins i tot, es podria produir una lleugera millora.

El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, explica: “Malgrat que comptem amb uns aqüífers amb bons recursos hidrològic, no podem permetre’ns malbaratar l’aigua. Continuem recordant als ciutadans la importància de moderar el consum i d’utilitzar aquest bé de primera necessitat de manera responsable per a poder continuar gaudint d’aquest tresor natural“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *