foradia elgrat

L’Eco-Dimoni de Cotes Baixes guanya el Shell Ecomarathon Europe per tercera vegada

L'Eco-Dimoni s'ha pujat al pòdium cinc vegades

El projecte educatiu Eco-Dimoni de l’IES Cotes Baixes s’ha proclamat campió de la Shell Ecomarathon Europe per tercer any. En l’esdeveniment, celebrat a la pista de proves Mercedes-Benz World, situat a la localitat de Weybridge (Regne Unit), hi participen les més prestigioses universitats i centres tecnològics d’Europa.

Fins allà s’ha desplaçat l’equip Eco-Dimoni de l’IES Cotes Baixes, format per 8 persones, entre professors i alumnes de diferents cicles formatius de l’institut d’Alcoi per participar en les diverses proves. Des de l’inici de la competició, l’Eco-Dimoni es va distanciar dels seus rivals a més de 100 km / kWh, el que finalment, el va portar a proclamar-se campió en la categoria de prototips elèctrics a la competició de vehicles d’eficiència energètica.

Durant el passat curs s’han realitzat millores en la transmissió i el tren de rodatge i augmentat la visibilitat per al pilot. Així mateix, s’ha efectuat una anàlisi de consums en el banc de proves. Tots aquests canvis costat de les estratègies i decisió d’equip s’han vist recompensades en la seua posada en pràctica en aquest circuit.

L’Eco-Dimoni s’ha pujat al pòdium d’aquesta prestigiosa prova internacional en cinc ocasions. El 2015, van quedar tercers i el 2016 es va proclamar campió de la competició per primera vegada. En 2017 va obtenir el segon lloc; les diferents millores dutes a terme al Dimoni li van valdre un nou primer premi en 2018 i, un any més tard, divendres passat es tornava a proclamar campió.

En aquesta ocasió, els integrants de l’equip que han viatjat a Anglaterra han estat els professors Juan Antonio Gómez i Enrique García; i els alumnes, Andrea Sirvent i Emilio Breviá (pilots), Carlos Sellés i Fran Leva (mecànics), Elena García de Raquel García (logística i comunicacions) i José Antonio Gualda (electrònica).

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *