foradia ivace

L’Institut Valencià de l’Edificació ha començat les revisions dels edificis de més de 50 anys d’Alcoi

Han sigut uns 60 edificis els que s'han revisat i estan repartits per la zona del Raval Vell i per la Placeta les Eres i Carrer Sardina

L’equip d’experts de l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE) s’han reunit amb els tècnics municipals de l’Ajuntament d’Alcoi, el regidor d’obres, Jordi Martínez, la regidora d’urbanisme, Lorena Zamorano i el Director General de Qualitat rehabilitació i eficiència energètica, Jaume Monfort. Quan va finalitzar aquesta reunió, l’equip de l’IVE va començar la primera ronda de diagnòstics.

S’ha començat pels edificis de més de 50 anys del centre històric, concretament, un 60 que estan ubicats a la zona del Raval Vell i a la Placeta les Eres i el Carrer Sardina. Aquestes edificacions són aquelles que tècnicament es considera que poden tindre més risc estructural.

Aquests experts ja han treballat avaluant els edificis que es van veure afectats per la DANA en la zona del Baix Segura.

Quan s’hagen finalitzat les inspeccions es classificaran els diferents edificis per colors. El verd serà per aquells que estén en bones condicions, el color groc es posarà a aquells que tinguen problemes i s’haja d’actuar, i per últim, aquells que quede prohibit el seu habitatge tindran el color roig. Aquests treballs estan assumits econòmicament per la Conselleria d’Habitatge, i és una mesura excepcional per culpa de la situació que va provocar el temporal Glòria a Alcoi.

Cal recordar que la ciutat d’Alcoi és pionera en el tema d’inspeccions, ja que existeix una ordenança municipal coneguda com a ITE, en la qual s’obliga als edificis de més de 50 anys a què realitzen una revisió cada 5 anys.

Font: Redacció./


ivace

campusgandiaupv

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *