foradia cdturisme

Bocairent viu les seues festes en honor a Sant Blai

Des del dia 7 de febrer fins a l'11 Bocairent està de celebració amb les seues festes de Moros i Cristians

Bocairent va iniciar el divendres 7 de febrer les seues festes amb la retreta de Les Caixes, que va suposar l’inici de la programació d’actes dels Moros i Cristians d’enguany. La Filà Marines va ser l’encarregada d’iniciar aquest acte.

Ja durant el dissabte, Bocairent va gaudir d’una ‘entrada’ que va començar a les 16:30h i va durar unes 5 hores, al finalitzar es va passar revista de les tropes vespres, que va continuar amb una ofrena al patró de la localitat, Sant Blai.

El diumenge, dia del patró, dia de Sant Blai, va ser un dia carregat d’actes. Tot va començar la programació des de bé matí amb la Diana. A continuació es va fer una concentració de festers i d’autoritats, i seguidament la missa de Sant Blai. A la vesprada es van continuar els actes amb el desfile del piquete de la filà Terç de Suavo. Poc després es va fer el Ball del moro i per a finalitzar amb els actes a les 19h va tindre lloc la processó.

El dilluns també s’ha tingut que matinar, i és que a les 8 del matí cadascuna de les filaes han assistit als diferents temples i ermites de la localitat formant diferents esquadres. I per a posar un poc d’acció a la festa de Moros I Cristians de Bocairent, durant el matí i la vesprada se celebraran dues batalles entre els dos bàndols. La jornada del dilluns 10 de febrer finalitzarà amb la desfilada-retreta.

Els actes continuaran durant els dies 11 i 12 de febrer amb una programació molt completa, en la que hi haurà una nova Diana, missa o desfilades.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *