foradia subscriutegrat

Adela Espinós visita Gandia per tal de conéixer les pintures de Josep Camarón

Espinós és Llicenciada i Doctora en Història de l'Art I ha sigut conservadora de Dibuixos i Estampes del Museu de Belles Arts de València

Vicent Pellicer, Director General del Patrimoni Històric, Artístic i Cultural de l’Ajuntament de Gandia, ha rebut la visita d’Adela Espinós, interessada a conéixer les pintures de Josep Camarón.

Espinós és Llicenciada i Doctora en Història de l’Art per la Universidad Complutense de Madrid. Durant sis anys va formar part de l’equip encarregat de l’estudi sistemàtic dels fons del Museu del Prado i a partir de 1987 fins a la seua jubilació en 2014, ha sigut Conservadora de Dibuixos i Estampes del Museu de Belles Arts de València.

Durant la seua visita Vicent Pellicer li ha explicat la possible relació de les pintures en Gandia, amb els anys de la Il·lustració i el món acadèmic de finals del segle XVIII. Recordem que l’arquitecte academicista Vicent Gascó, va realitzar en 1778 l’edifici de l’Ajuntament. Gascó i Camarón eren amics i tots dos, nomenats el mateix dia, acadèmics de Mèrit de l’Acadèmia de San Fernando de Madrid. Posteriorment, Vicent Gascó va ser Director General de l’Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València i Josep Camarón ho va ser entre 1796 i 1801.

Adela Espinós ha felicitat el treball de restauració de les pintures, i la seua exposició així com per l’interés de la Direcció General de Patrimoni Històric, Artístic i Cultural en la recuperació i difusió del Patrimoni de Gandia.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *