foradia pressupostparticipatiualcoi

V Jornades de Memòria Democràtica de Gandia amb la presència de Paul Preston

Aquestes jornades estaran dedicades a la memòria de Mari Carmen Pérez, i duraran des del dia 3 al 30 de març

Gandia ja té preparades la V edició de les Jornades de Memòria Democràtica, que enguany duraran des del 3 de març fins al dia 30 del mateix mes. Sota el títol ‘Gandia, últim port de la República’, s’han programat cinc conferències que se celebraran al Campus de Gandia de la UPV.

S’ha de destacar que durant aquestes jornades es rebrà la visita de l’hispanista Paul Preston, un dels millors historiadors de la Guerra Civil espanyola, que oferirà una ponència inaugural el dia 3 de març.

Antonio Calzado, Matías Alonso, Joaquim Bosch i Ángel Viñas, també oferiran diferents xerrades al llarg del mes.

A més d’aquestes conferències també està programada la visita guiada pel port de la localitat, en la qual es realitzaran explicacions de com va ser l’evacuació republicana i es podrà veure una exposició de fotografies sobre els bombardejos que va patir aquest mateix lloc i una col·leció de material bèl·lic utilitzat durant aquest moment històric de la localitat de Gandia.

Les activitats estan coordinades per l’historiador Eladi Mainar.

Cal recordar que aquestes jornades estaran dedicades a la memòria de Mari Carmen Pérez, regidora i presidenta del comité local del PSOE de Gandia i filla de Marcel·lí Pérez, alcalde republicà de Gandia afusellat per Franco en acabar la Guerra Civil.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *