foradia subscriutegrat

La lluita obrera protagonitza el 17è mural del Serpis Urban Art Project de Gandia

És obra de l’artista Eloi Ángel · Ocupa una paret de 300 m2 i es localitza a la biblioteca del Campus de Gandia de la UPV, al Grau.

Un soport de 300 metres quadrats és el monumental llenç utilitzat per l’artista Eloi Ángel per a la seua obra. Es tracta del 17é mural del Serpis Urban Art Project que es realitza a la ciutat de Gandia. Ángel ha plasmat la seua obra en un mur situat en la glorieta enfront del campus que la Universitat Politècnica de València (UPV) té al Grau.

Es tracta d’una nova intervenció dins del projecte municipal Serpis Urban Art Project que busca potenciar l’art urbà pels diferents barris de la ciutat i fer reflexionar sobre valors com la naturalesa, la pau, la solidaritat, la igualtat, la diversitat i les reivindicacions socials.

Lluita ‘all’italiana’

En la seua obra, l’artista ha rememorat el quadre de Giuseppe Pellizza da Volpedo, ‘El Quart Estat’, popularitzat per la pel·lícula ‘Novecento’ i que s’ha convertit en tot un símbol de la lluita obrera. En ell es representa el creixent èxode rural que va portar a molts llauradors a les grans ciutats a la recerca d’un treball, fugint de les condicions precàries de l’activitat agrària. Així ho ha explicat aquest matí en roda de premsa l’autor i també coordinador del projecte, que ha estat acompanyat pels  regidors delegats de Gestió Responsable del Territori i Polítiques amb la Ciutadania, Xavier Ródenas i Nahuel González, respectivament, i per l’artista urbà Flug.

Eloi Ángel ha remarcat el caràcter reivindicatiu de la seua obra: “Cada xicotet gest que fem pot canviar el dia a dia de la gent que tenim enfront. Som una societat que lluita i hem eixit de les ofenses i de les majors barbaritats que se li pot fer a algú”.

Tots els murals del Serpis Urban Art Project amb la seua localització apareixeran en la web serpiswallarts.org


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *