foradia subscriutegrat

8 de Març 2020. Feminisme per a canviar el món

Diumenge 8 de març a les 12 h. a la Plaça Espanya d'Alcoi. En acabar la lectura, manifestació fent la volta als ponts.

Un any més, el moviment feminista omple els carrers i uneix forces per tal de canviar el món. Perquè no podem quedar-nos de braços plegats davant les discriminacions i violències que patim les dones cada dia. Perquè volem un món millor per a totes i per a tots.

Va ser la unió de moltes dones al món la que aconseguí grans victòries per a totes nosaltres, així com els drets que hui tenim. Ens precedeix una llarga genealogia de dones activistes, migrants, sufragistes, sindicalistes, ecologistes, lluitadores… totes elles generadores de transformacions socials, les quals han afectat tant les lleis com les actituds col·lectives i personals de les dones i dels hòmens. Però no ens acontentem…, ja que queda molt per fer!

Sabem que els reptes són enormes. L’emergència climàtica i la crisi social i ambiental mostren la insostenibilitat del sistema actual, un sistema capitalista, colonialista, racista i masclista que hem de transformar si volem tindre un futur. Les desigualtats estan fora de control i les bases de la nostra supervivència estan en perill.

Per això posem la vida i la dignitat de les persones en el centre. Per això destaquem que hem de canviar de soca-rel la forma de produir i de consumir, perquè és impossible aplicar la recepta del creixement econòmic infinit en un planeta que es finit, que té límits. Per això convidem a fer vaga de consum, perquè cal que ens conscienciem de la necessitat de reduir l’ús d’energia i de materials.

A diferència de les activitats econòmiques destructives i perjudicials per al conjunt de la societat, les faenes de sosteniment i de cura de la vida són necessàries i imprescindibles. Però les dones no volem que se’ns assignen en exclusiva les tasques de cuidar i d’atendre els xiquets i les xiquetes o les persones malaltes i ancianes. Exigim corresponsabilitat i reivindiquem el dret a cuidar i a ser cuidades.

No oblidem que ser dona és la principal causa de pobresa. La precarietat laboral s’escriu sobretot en femení i hi ha sectors amb condicions inadmissibles, com ara els de les treballadores de neteja d’hotels, de les envasadores d’hortalisses, de les treballadores de la llar o tants altres. Demanem la ratificació del Conveni 189 de l’Organització Internacional del Treball (OIT), sobre el treball domèstic. Prou d’explotació de les dones migrants!

Reclamem una educació en valors, sense estereotips de gènere, on la coeducació i l’educació afectivosexual formen persones per a una societat igualitària, lliure de violències masclistes, racistes o LGTBIfòbiques.

Celebrem la nostra diversitat i reivindiquem la llibertat sexual de les dones, tantes voltes negada per determinats sectors reaccionaris. Perquè tenim dret a ser felices i a viure com vulguem.

Juntes serà més fàcil! Visca, visca, visca, la lluita feminista!

LECTURA DEL MANIFEST DEL 8 DE MARÇ i MANIFESTACIÓ.

Diumenge 8 de març a les 12 h. concentració a la Plaça Espanya d’Alcoi. En acabar la lectura, manifestació fent la volta als ponts.

Font: Col.lectiu 8 de Març./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *