lasarga ajualcoitel

El Certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina trenca fronteres amb l’estrena de l’obra obligada als Estats Units en valencià

40 anys de música coral escrita en valencià • Des de 1995, l'organització encarrega especialment per a l'ocasió la composició de l'obra obligada escrita en valencià

Es va estrenar, a Trumbull al estat de Connecticut, als Estats Units, el passat 15 de desembre de 2019, la que va ser l’obra obligada de la 35 edició del Certamen Coral Fira de Tots Sants 2015, “Cancó de Bressol” de Rafael S. Mombiedro, pel St. Theresa Choir.

La finalitat del certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina és la difusió de la música coral, que ha donat des del seu inici difusió a l’escrita en valencià, sent l’únic certamen coral en tota la comunitat valenciana que promou aquesta acció.

Des de 1995, el certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina, encarrega especialment per a l’ocasió la composició de l’obra obligada escrita en valenci, amb la finalitat d’enriquir el bagatge de peces corals escrites en la nostra llengua.

Aquesta és l’obra obligada que serveix com a referència interpretativa de tots els cors, que han d’interpretar en valencià independentment del seu lloc de procedència.

Com a primicia els avancem que al novembre 2020 se celebrarà la 40 edició del concurs, serà la edició extraordinaria ‘V Premi Firacor’ on concorreran els tres cors guanyadors de les tres últimes edicions regulars del Certamen.

Font: Redacció./


culturalcoi

ajualcoiturisme

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *