foradia subscriutegrat

El CECOPAL gestionarà l’alerta sanitària pel Covid-19 i pren noves mesures

Noves mesures després de la declaració de l'estat d'alarma • Suspensió de l'atenció al públic en les dependències municipals • L'atenció tindrà lloc en el telèfon 900 75 00 71

L’Ajuntament d’Alcoi ha constituït el CECOPAL (Centre de Cooperació Operatiu Municipal) per a gestionar l’alerta sanitària pel Covid-19. Al capdavant del CECOPAL l’alcalde, Toni Francés, i del mateix formen part la Policia Local i el Cos Nacional de Policia, així com polítics i tècnics dels departaments de Protecció Civil i Seguretat, Inspecció General de Serveis, Transició Ecològica, Polítiques Socials, Majors, Salut Pública i Personal.

A La primera reunió, han acordat noves mesures que se sumen a les adoptades en dies passats, una vegada declarat l’estat d’alarma pel Covid-19.

Entre les mesures adoptades està suspendre l’atenció al públic en les dependències municipals, per la qual cosa s’ha habilitat un telèfon gratuït. Els ciutadans podran cridar per a sol·licitar informació o realitzar un tràmit, només es realitzaran els urgents.

L’atenció tindrà lloc en el telèfon 900 75 00 71, de 8 a 20 hores de dilluns a divendres, i des d’ací es facilitarà la pertinent informació al ciutadà o es remetrà al departament corresponent.

A més, els terminis administratius s’han ajornat i també es posposen els pagaments tributaris.

A escala interna, l’Ajuntament es reordena per a garantir la seguretat dels treballadors i poder atendre aquells serveis que són urgents.

L’Ajuntament, davant una crisi de tal magnitud, vetlarà de manera especial pels ciutadans més vulnerables i, per exemple, a les persones majors que visquen soles se’ls telefonarà per a veure què necessiten i com es troben, amb la finalitat de poder atendre les seues demandes i que se senten acompanyats.

El proveïment d’aliments està garantit i efectius de Protecció Civil i Policia s’ocuparan de controlar que no hi haja aglomeracions en els accessos als supermercats, amb la finalitat d’evitar situacions de risc.

Altres mesures d’àmbit general són el tancament de parcs i el clos de les zones de jocs infantils, mentre que es manté el transport públic local i el transport públic interurbà, encara que en aquest cas queda a costa d’indicacions de la Conselleria.

La renovació de bons de l’autobús i l’expedició de nous bons queda suspesa, mentre que els canvis per deterioració es realitzaran per correu. L’ecoparc únicament prestarà servei per als professionals i les cremes queden anul·lades.

Davant qualsevol dubte i emergència, els ciutadans han de dirigir-se a la Policia, incidint en què aquesta atenció ha de ser telefònicament per a evitar la presencial.

Cal recordar que està suspesa tota l’activitat sociocultural, esportiva i lúdica, i els diferents espais i instal·lacions estan tancats, com també està suspesa l’activitat acadèmica en tots els nivells. Des de l’Ajuntament es fa una crida a la tranquil·litat, així com a la responsabilitat, perquè cada ciutadà complisca amb les mesures individuals en benefici de la seua salut i de la societat en general.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *