lasarga ajualcoitel

107 nous casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut i ha anunciat que ja són 490 casos positius al País Valencià

Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, ha comparegut aquest dilluns per a informar sobre l’evolució del coronavirus al País Valencià. Des de l’últim recompte, ha augmentat en 107 persones els positius de COVID-19, el que fa que a la nostra comunitat hi haja 490 positius.

A més a més, també ha lamentat que 9 persones més han mort, el que significa que ja siguen 13 les persones víctimes d’aquesta pandèmia.

D’aquests 107 nou casos, 13 són de la província de Castelló, 42 d’Alacant i 52 de la província de València.

Però, també s’han anunciat bones notícies, ja que, 12 persones han rebut l’alta, i que 3.696 proves que s’han realitzat han donat negatiu.

La consellera també ha anunciat noves mesures preventives, que s’han estat preparant juntament amb la Direcció General de Farmàcia. I és que, a partir d’avui es prorrogaran automàticament durant dos mesos aquells tractaments que caducaven aquesta mateixa setmana i que necessiten ser renovats. També es podran renovar els tractaments per a pacients crònics mitjançant una trucada telefònica al centre de salut, sense necessitat que acudesquen físicament al seu facultatiu de referència.

A més, es dispensaran, en la mesura que siga possible, els tractaments complets d’ús hospitalari, o tractaments per a una periodicitat major que els tres mesos establerts i, per a aquells pacients que requereixen un fàrmac hospitalari, s’oferirà la possibilitat d’acostar el fàrmac bé al seu centre de salut, bé al seu domicili o que siga dispensat en qualsevol de les consultes periòdiques que té programades.

Un altre dels anuncis que ha fet Barceló ha sigut que a partir d’ara, tot aquell que presente símptomes compatibles amb el coronavirus, serà tractat com a cas positiu sense necessitat de fer proves, I haurà de seguir les mateixes indicacions que els malalts de coronavirus.

Els test de detecció de coronavirus sí que es realitzaran a tots els i les pacients ingressats amb una major gravetat, i als i les professionals sanitaris, sociosanitaris i d’altres serveis essencials que presenten símptomes.

La consellera ha explicat que: “Aquesta mesura va encaminada a reorganitzar els esforços del sistema sanitari, ja que els esforços han de concentrar-se en el maneig clínic dels casos i el seu seguiment, i no tant en el seu diagnòstic“.

Font: Redacció./


ajualcoiturisme

culturalcoi

 

mascaretes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *