foradia camaraalcoi

185 nous casos de COVID-19 a la Comunitat Valenciana

El nombre de positius a la nostra comunitat s'eleva a 726, i preocupa els brots que han aparegut a les residències d'ancians de Torrent, Alcoi i Elx

Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública ha comparegut durant aquest matí per tal d’actualitzar la informació en aquesta crisi sanitària. La notícia principal és que des de l’última actualització han augmentat en 185 els casos de contagis per coronavirus, i en total ja són 726 els positius, dels quals hi ha 252 ingressats als hospitals.

D’aquests nous casos, 14 estan a la província de Castelló, 68 a la de València, i 103 a la d’Alacant.

Barceló també ha lamentat que en total el nombre de persones que han perdut la vida en aquesta crisi ha sigut de 22 en tota la Comunitat Valenciana.

Des de la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a més, s’han anunciat noves mesures respecte a les residències d’ancians, a causa dels últims fets. I és que, han aparegut brots de contagis a residències de les localitats de Torrent, Alcoi i Elx.

En la residència de Torrent, ara mateix hi ha 47 casos positius, i 5 d’ells estan ingressats en un hospital, a més a més, hi ha 16 residents pendents dels resultats de les proves. Per altra banda, a Elx, s’hi han aïllat a 3 usuaris, i hi ha 5 residents a l’hospital.

Pel que fa a Alcoi, en la residència de majors de l’antic hospital Oliver , estan aïllats amb símptomes en aquests moments un total de 58 persones, controlats per 8 reforços de la Unitat d’Hospitalització a domicili. A més, està pendent la contractació de 31 persones (1 metge, 12 infermeres i 18 TCAES) per a reforçar el centre.

A causa d’aquests brots, la conselleria ha decidit que aquelles residències que passen per aquesta situació, siguen públiques o privades, passaran a estar controlades per la mateixa conselleria, i aquesta designarà un responsable del mateix departament de salut, que disposarà dels recursos materials i humans que requerisca, per tal de fer-se càrrec de l’activitat assistencial dels centres de majors.

D’aquesta manera, el personal sanitari que depèn de la Conselleria podrà prendre totes les mesures que considere necessàries dins de les residències per al control i el tractament de la pandèmia, i a més, tindrà plenes facultats en l’àmbit sanitari sobre el conjunt del personal del centre.

Ana Barceló ha recordat quedavant aquests brots hem d’extremar les precaucions i centrar tots els esforços a contenir el virus, ja que es trobem davant persones amb major vulnerabilitat i són espais de convivència i de contacte amb ells“.

Font: Redacció./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *